Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opasnost od ponavljanja djela

Vojniku koji je pretukao mladića u Slavonskom Brodu mjesec dana istražnog zatvora

Privođenje osumnjičenog 24-godišjeg vojnika koji je na ulici pretukao mladića obučenog u Djeda Mraza
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/7
26.12.2022.
u 13:31

Za to djelo predviđena je kazna zatvora od od šest mjeseci do pet godina.

Snimka tučnjave u Slavonskom brodu na kojoj je mladić odjeven u kostim Djeda Božićnjaka brutalno pretučen zgrozila je javnost, a policija je utvrdila identitet sve četvorice sudionika. Pokazalo se da je jedan od sudionika tučnjave pripadnik Hrvatske vojske. Vojnik je danas ispitan kod općinskog državnog odvjetnika u Slavonskom Brodu. Sudac istrage odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

"Radi se o kaznenom djelu teške tjelesne ozljede u prijedlogu. Sudac istrage je utvrdio da postoji osnovana sumnja kao opća pretpostavka", kazao je glasnogovornik Županijskog suda Slaven Vidmar. Za to djelo predviđena je kazna zatvora od od šest mjeseci do pet godina. 

Snimio Vedran Balen

Iz Ministarstva obrane najoštrije su osudili incident.

"Ministarstvo obrane od načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH i Vojne policije očekuje poduzimanje svih zakonom propisanih mjera i radnji kako bi se rasvijetlile okolnosti ovog nemilog događaja, te pokretanje stegovnog postupka ako se dokaže odgovornost pripadnika Oružanih snaga RH", priopćeno je iz MORH-a.

Podsjetimo, policija je u Slavonskom Brodu privela nekoliko osoba zbog tučnjave u središtu grada u subotu popodne na Badnjak, među kojima je 24-godišnjak osumnjičen za  kazneno djelo teške tjelesne ozljede 21- godišnjaka, kojem je pružena liječnička pomoć u bolnici.

Dojava o tučnjavi više osoba u užem središtu grada zaprimljena je oko 15,15 sati, a policija je ondje zatekli 21-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,82 promila, vrijeđao policijske službenike, zbog čega je uhićen, uz uporabu sredstava prisile. Protiv 21-godišnjaka podnesen je optužni prijedlog zbog prekršaja 'javnog reda i mira', U Opću bolnicu u Slavonskom Brodu javio se drugi 21-godišnjak koji je sudionik tuče, kod kojeg je konstatirana teška tjelesna ozljeda, te je nakon ukazane liječničke pomoći pušten kući. U vezi s teškom tjelesnom ozljedom 21-godišnjaka, policijski službenici su priveli 24-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „teške tjelesne ozljede'. 

Komentara 25

SA
sargu123
14:03 26.12.2022.

Neka ostane tamo bar 120 mjeseci jer radilo se o pokušaju ubojstva.

TM
trade_mark
13:54 26.12.2022.

A hoće ga tatica iz MORH-a nakon istražnog zatvora svojim vezama vratiti na radno mjesto djelatne vojne osobe? Kao što je to već i prije radio...

BE
Berri
14:51 26.12.2022.

Zanimljivo da sdaa nema ni predsjednika Milanovića, ni minsitra Banožića, ne čuje se ni Plenković. Jasno pošaljite političku poruku i recite da se zalažete za nečasni otpust prije početka suđenja, samo temeljem video snimke. Naime, svi znamo da suđenje neće biti dovršeno još godinama i da će cijelo to vrijeme ovaj nasilnik dobivati 80% plaće, regers, božićnicu...U suđenje nemojte ulaziti, no temeljem video snimke može se dati izvanredni otkaz (nečasni otkaz).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije