Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vratio se u Hrvatsku

Vojnik kojeg je kolega propucao u Afganistanu prebačen u Zagreb

\'07.04.2011. Palaca Herzer, Varazdin, Ministar obrane Davor Bozinovic i veleposlanik Velike Britanije David Blunt otvorili su izlozbu Britanske i hrvatske saveznicke snage u sluzbi mira. Photo: Marko
Marko Jurinec/PIXSELL
24.06.2011.
u 17:10

Pripadnika 17. hrvatskog kontingenta slučajno je u Afganistanu propucao njegov kolega koji je čistio pištolj

Ministar obrane Davor Božinović i načelnik Glavnog stožera OSRH general pukovnik Drago Lovrić posjetili su danas u zagrebačkoj KB Dubrava vojnika Oružanih snaga koji je 20. lipnja nehotično ozlijeđen u Afganistanu.

>> Afganistan: Hrvatski vojnik čistio pištolj pa propucao kolegu

Podsjetimo, pripadnika 17. hrvatskog kontingenta slučajno je u Afganistanu propucao njegov kolega koji je čistio pištolj. Vojniku je prostrijeljena lijeva potkoljenica. Prvo je liječen u Afganistanu, a u četvrtak je u večernjim satima posebnim medicinskim letom (MEDEVAC) zračnih snaga SR Njemačke (Luftwaffe) prebačen u Zagreb.

- Vojni medicinski zrakoplov njemačkog Luftwaffea na povratku iz Afganistana u Njemačku jučer je sletio u zagrebačku Zračnu luku Pleso te je ozlijeđeni vojnik odmah po dolasku prebačen na liječenje u KB Dubravu u Zagrebu - kaže se u MORH-ovu priopćenju.

Osim toga, drugi vojnik, dočasnik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane koji je bio lakše ozlijeđen 15. lipnja u prevrnutom helikopteru Afganistanske narodne armije, također se jučer redovitim letom vratio u Hrvatsku te otišao kući na odmor.

Komentara 8

OB
-obrisani-
19:37 24.06.2011.

ranjen u nogu a operisali mu srce .

BK
B Kosa
20:50 24.06.2011.

Slucaj se moze dogoditi Rukovo sam sa mnogo razni oruzja nikada nista se nije dogodilo.Dali se je nas vojnik drzao pravila. nikada ni prazno oruzje se cijev ne okrece gde se moze nalaziti itko ziv

MO
mozel
18:04 24.06.2011.

Sve Hrvatske vojnike iz Avganistana treba povuci u Hrvatsku jer nemaju sta da traze u avganistanu,boriti se za necije interese i ostaviti svoj zivot bas nigdje i nikome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije