Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Vojnik (31) iz Zagreba homoseksualce nazvao 'nakazama'. Dobio kaznu od 30.000 kuna

Slaven Branislav Babić/Pixsell
13.11.2022.
u 11:04

31-godišnjak je rekao da ne misli ni na koga specifično, već na činjenicu da se ''te ljude štiti zakonima i zaštićeni su kao polarni medvjedi''

Vojnik Oružanih snaga RH (31) sa zagrebačkog područja nepravomoćno je osuđen jer je na Facebooku homoseksualce nazvao 'nakazama'.

Prema presudi suda, ovoga je srpnja na svom Facebook profilu podijelio govor Boška Obradovića iz srbijanskog parlamenta o LGBT lobiju te na snimku napisao: 'Bar netko normalan, a ne kod nas svi pedero ljupci podržavaju te nakaze puj puj'.

Kako prenosi Danica.hr, 31-godišnjak je rekao da ne misli ni na koga specifično, već na činjenicu da se ''te ljude štiti zakonima i zaštićeni su kao polarni medvjedi''.

''Dakle, s ciljem stvaranja neprijateljskog, ponižavajućeg ili uvredljivog okruženja na temelju razlike u , rodnom identitetu i spolnoj orijentaciji povrijedio je dostojanstvo građana, čime je počinio prekršaj iz Zakona o suzbijanju diskriminacije'', piše u presudi.

Zbog tog prekršaja zaradio je 30.000 kuna kazne, a mora podmiriti i 1.500 kuna troškova postupka. Osim toga, protiv njega je podignut i optužni prijedlog Vojne policije Glavnog stožera oružanih snaga RH.

>> VIDEO Plenković u intervjuu za njemačke ugledne novine: Želim da Hrvatska postane energetsko regionalno čvorište


 

Komentara 85

TR
Tridvajeda
11:36 13.11.2022.

Koliko tisuća kuna kazne dobije netko kada u novinama napiše članak o mjeri RO u Zagrebu pa naknadu nazove "okotarina"? Koliko tisuća kuna će dobiti jedna popularna kolumnistica iz 24, što uredno napiše da su svi muškarci u Hrvatskoj krkani? Koliko tisuća kuna kazne će dobiti Dežulović za "j.. vas Vukovar"? Zašto pitam? Zato što je uvreda dostojanstva i poziv na progon jednak u svim slučajevima pa bi i kazna morala biti jednaka? Zašto su prava žena u RH toliko neskladno veća od prava muškaraca? Zašto heteroseksualnim roditeljima smije netko napisati za djecu da su "okot", a pripadnike lgbt kontrakulture se smije spominjati samo u superlativima?

Avatar Zgubider..
Zgubider..
11:18 13.11.2022.

I šta da čovjek sada napiše, a da komentar ne bude obrisan ili još gore, da čovjek ne dobije kaznu od 30 000 kn? Podrška gospodinu (možda prođe)...

DU
Deleted user
11:54 13.11.2022.

J..eš državu u kojoj je ovo moguće! I da se razumijemo za nju sam nosio pušku i pretrpio svašta, i to ne pod moraš nego kao dragovoljac ali sve to raz..baše neka "ljudska prava"! A ta očito imaju samo oni koji nisu obični ljudi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije