Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Važna akcija

Vojni helikopter iz Zemunika prevezao srce za transplantaciju u KB Dubrava

prijevoz srca za transplataciju
Foto: Marinko Karačić/HRZ
1/10
01.08.2018.
u 13:37

Već sam nekoliko puta sudjelovala u zračnom prijevozu organa za transplantaciju, a osjećaj je kao da prevozite jedan novi život, rekla je kapetanica posade helikoptera Mi-8 MTV bojnica Mirna Radošević

Letačka posada Eskadrile višenamjenskih helikoptera  (EVH) 91. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) sudjelovala je danas sa helikopterom Mi-8 MTV u akciji prevoženja organa za transplantaciju iz vojarne „Pukovnik Mirko Vukušić“ iz Zemunika do Kliničke bolnice Dubrava u Zagrebu, priopćili su sa zrakoplovne baze u Zemuniku o akciji koja je započela u srijedu rano ujutro.

- Tada je letačka posada poletjela sa letjelišta Pleso do helidroma KB Dubrava gdje je preuzela liječnički tim i nastavila dalje let prema Zemuniku.

Kapetanica posade helikoptera Mi-8 MTV bojnica Mirna Radošević kazala je kako je odmah nakon slijetanja u bazu Zemunik  liječnički tim sačekalo vozilo Opće bolnice Zadar gdje obavljena sva priprema za preuzimanje organa za transplantaciju.

– Već sam nekoliko puta sudjelovala u zračnom prijevozu organa za transplantaciju, a osjećaj je kao da prevozite jedan novi život i naravno cijela naša posada ispunjena je zadovoljstvom i ponosom što dajemo svoj doprinos u plemenitoj misiji spašavanja ljudskih života -– citirali su iz HRZ-a izjavu bojnice Radošević uz koju su letačku posadu još činili kopilot natporučnik Stjepan Previšić te tehničar letač satnik Stipe Kršinić dok je transplantacijski tim KB Dubrava za transplantaciju srca predvodio je prim.dr.sc. Robert Blažeković.

prijevoz srca za transplataciju
1/10

Komentara 3

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
15:25 01.08.2018.

Naravno neko mi mjenja ime bez mog pristanka i još dobim žuti kurton ☹️

Avatar Dr Evil
Dr Evil
15:19 01.08.2018.

Lazare, jesi to ti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije