Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vojni helikopter iz Zemunika prevezao srce za transplantaciju u KB Dubrava

Već sam nekoliko puta sudjelovala u zračnom prijevozu organa za transplantaciju, a osjećaj je kao da prevozite jedan novi život, rekla je kapetanica posade helikoptera Mi-8 MTV bojnica Mirna Radošević
01. kolovoza 2018. u 13:37 3 komentara 1563 prikaza
prijevoz srca za transplataciju
Foto: Marinko Karačić/HRZ
Pogledajte galeriju 1/10

Letačka posada Eskadrile višenamjenskih helikoptera  (EVH) 91. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) sudjelovala je danas sa helikopterom Mi-8 MTV u akciji prevoženja organa za transplantaciju iz vojarne „Pukovnik Mirko Vukušić“ iz Zemunika do Kliničke bolnice Dubrava u Zagrebu, priopćili su sa zrakoplovne baze u Zemuniku o akciji koja je započela u srijedu rano ujutro.

Helikopter MI-8 Sve se brzo zbilo Na letu s Brača u helikopteru HRZ-a rođena beba

- Tada je letačka posada poletjela sa letjelišta Pleso do helidroma KB Dubrava gdje je preuzela liječnički tim i nastavila dalje let prema Zemuniku.

Kapetanica posade helikoptera Mi-8 MTV bojnica Mirna Radošević kazala je kako je odmah nakon slijetanja u bazu Zemunik  liječnički tim sačekalo vozilo Opće bolnice Zadar gdje obavljena sva priprema za preuzimanje organa za transplantaciju.

Gabrijela Novak GABRIJELA NOVAK Upoznajte jedinu aviomehaničarku na helikopteru Mi8 u HRZ-u

– Već sam nekoliko puta sudjelovala u zračnom prijevozu organa za transplantaciju, a osjećaj je kao da prevozite jedan novi život i naravno cijela naša posada ispunjena je zadovoljstvom i ponosom što dajemo svoj doprinos u plemenitoj misiji spašavanja ljudskih života -– citirali su iz HRZ-a izjavu bojnice Radošević uz koju su letačku posadu još činili kopilot natporučnik Stjepan Previšić te tehničar letač satnik Stipe Kršinić dok je transplantacijski tim KB Dubrava za transplantaciju srca predvodio je prim.dr.sc. Robert Blažeković.

prijevoz srca za transplataciju
1 / 10
prijevoz srca za transplataciju
Božićna zabava
SAVRŠEN BOŽIĆNI PARTY ZAČINJEN KREATIVNIM JELIMA
Božićna zabava za pamćenje ili noćna mora? Organizacija božićnog partija ne mora predstavljati dodatni stres