Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lokalni izbori

Vojko Obersnel: Ostvario sam najbolji rezultat u četiri najveća grada

Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/15
Autori: Vecernji.hr, Hina
22.05.2017.
u 01:38

Nezavisni kandidat Hrvoje Burić osvojio je 17,66 posto glasova, dok je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Rijeke osvojio 14,03 posto glasova

Vojko Obersnel, kandidat za gradonačelnika Rijeke s liste SDP-a i partnera prema privremenim rezultatima izbora osvojio je 40,88 posto glasova, dok je nezavisni kandidat Hrvoje Burić dobio 17,66 posto glasova. Kristijan Staničić s HDZ-ove liste 13,95 posto.

Andrej Briščik s liste Živi zid, Akcija mladih, SNAGA i Alternativa osvojio je 8,05 posto glasova, a Juraj Bukša s liste HNS i partneri dobio je 7,27 posto glasova, a Petra Mandić kandidatkinja Most-a osvojila je 5,57 posto glasova i Danko Švorinić 4,63.

Vojko Obersnel istaknuo je da ima najbolji ostvaren rezultat nekog kandidata za gradonačelnika u četiri najveća hrvatska grada.

"To je uvjerljivo vodstvo", rekao je Obersnel te dodao kako ipak treba pričekati prve rezultate izbornog povjerenstva. "Izgledno je da ću ići u drugi krug, i to s velikom prednošću, dvostruko boljim rezultatom od prvoga sljedećeg protukandidata, tko god on bio", istaknuo je. Obersnel nakon prvih rezultata izlaznih anketa. Kasnije je izjavio:

"Siguran sam da ćemo naći partnere koji prepoznaju naš program i svjetonazor u time osigurati stabilnost u vijeću", kazao je Obersnel. "Građani su prepoznali socijaldemokraciju i partnere koji su se okupili oko socijaldemokracije kao vodeće i prepoznatljive snage u gradu. Nadam se da ćemo u drugom krugu izbora uspješno završiti ovu priču i nastaviti voditi Rijeku kao moderan, otvoren i europski grad", rekao je.

Staničić je nakon izlaznih anketa rekao kako se moraju pričekati rezultati izbornog povjerenstva jer je razlika između dvaju kandidata koji očekuju ulazak u drugi krug s Obersnelom po izlaznim anketama na razini statističke pogreške. Istaknuo je da je optimist u očekivanju rezultata glasovanja. Izrazio je zadovoljstvo rezultatima HDZ-ove liste za riječko Gradsko vijeće.

 I Obersnel i Staničić spomenuli su nogometnu utakmicu između "Rijeke" i "Cibalije" večeras na Rujevici u Rijeci, nakon koje bi "Rijeka", po očekivanjima, trebala postati prvak Hrvatske prvi put u povijesti. Rekli su kako vjeruju da će "Rijeka" pobijediti te su čestitali klubu i navijačima. Hrvoje Burić je također zadovoljan rezultatima i rekao je kako vjeruje u pobjedu u drugom krugu i Rijeci kao gradonačelnik nudi korjenite promjene. 

"Bio sam najavio da ću u drugom krugu podržati bilo kojeg kandidata osim Obersnela pa mi je želja da to sada učine i mene podupru drugi protukandidati", istaknuo je Burić. Rekao je još da je razočaran izlaskom, tj. odzivom birača na lokalne izbore te kako je očekivao veći izlazak jer je po rezultatima provedenih anketa 69 posto Riječana bilo nezadovoljno stanjem u gradu - rekao je za Hinu Burić.

Prema privremenim rezultatima lokanih izbora, najviše mjesta u riječkom Gradskom vijeću imat će koalicija SDP, PGS, HSU, IDS, Laburisti, SDSS, HSS (37,78 posto) te  HDZ (18,89 posto).

Slijedi koalicija Akcija mladih, Živi zid, Snaga, (12,04 posto),  Kandidacijska lista grupe birača koju predvodi nezavisni Hrvoje Burić (10,92 posto) , Lista ZA RI -  Pametno (6,97 posto)  i Most (6,62 posto) .

Više od 5 posto glasova osvojila je i koalicija HNS, ARS, SDAH (6,23 posto), dok je Kandidacijska lista grupe birača koju je predvodio Antonio Dražović dobila 0,51 posto glasova.

Prema privremenim rezultatima, u drugi krug izbora za riječkog gradonačelnika ulazi Vojko Obersnel (SDP, PGS, HSU, IDS, Laburisti, SDSS, HSS), koji je osvojio 40,88 posto glasova i nezavisni Hrvoje Burić s 17,66 posto osvojenih glasova.

1/105

 

Komentara 69

DU
Deleted user
19:25 21.05.2017.

Prije se bude promijenila vlast u S. Koreji neg u Rijeci .....

Avatar Zoroosvetnik
Zoroosvetnik
19:19 21.05.2017.

U Rijeci Obersnela može dobiti samo pupovac i slični ovako Vojku nitko ništa ne može a može raditi što ga je volja!

ZA
zakrapina
19:40 21.05.2017.

Rijeka ostaje sdp-ova, ali Rijeka s tom opcijom izumire. Izlaznost najmanja u Rijeci. SDP demografski uništava Rijeku, svi normalni su pobjegli iz tog crvenog grada u kojem je ostalo staro sdp-ovo biračko tijelo. U Rijeci se godišnje rodi 800 ljudi, a umre 1800 ljudi. Rijeka izumire.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije