Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDSS

Vojislav Stanimirović: Nećemo surađivati s koalicijom u kojoj je Branimir Glavaš

18.01.2012., Zagreb - Sjednica hrvatskog Sabora, aktualni sat, vlada Zorana Milanovica odgovara na pitanja saborskih zastupnika. Vojisalv Stanimirovic, Milorad Pupovac. Photo: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/5
05.11.2015.
u 07:45


U stranci smatraju da bi mogli odlučiti tko će voditi iduću Vladu RH

Ako ostvari zacrtane ciljeve, Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) nakon nedjeljnih parlamentarnih izbora mogla bi postati jedna od ključnih stranaka u Hrvatskoj, odnosno, stranka koja će odlučiti tko će voditi iduću Vladu RH.

Neizvjesni izbori

Predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović kaže kako su sigurni da će u 12. izbornoj jedinici osvojiti sva tri manjinska zastupnička mjesta za pripadnike srpske nacionalne manjine, a nadaju se i jednom zastupničkom mjestu u 9. izbornoj jedinici gdje je njihov član na listi koalicije stranaka okupljenih oko SDP-a.

– Protiv nas su u 12. izbornoj jedinici marginalne stranke, dok u 9. izbornoj jedinici računamo da bi naš predstavnik mogao u Sabor ući putem preferencijalnih glasova. U svakom slučaju očekujemo kvalitetan rezultat – kaže Stanimirović.

Dodaje da su pred hrvatskim građanima iznimno neizvjesni izbori te da su šanse za pobjedu koalicija okupljenih oko SDP-a i HDZ-a podjednake.

– Možda nije dobro da manjinski zastupnici odlučuju o tome tko će voditi Vladu RH, ali nije nemoguće. Svakako očekujem tijesan rezultat. Nijedna od koalicija neće imati većinu. Nužne će biti dodatne koalicije sa strankama koje ulaze u Sabor, a onda je sve moguće i otvoreno – rekao je Stanimirović.

Podsjetio je i da je HDZ ranije javno odbacio mogućnost koalicije sa SDSS-om te da su i zbog toga bliži suradnji s aktualnom vlasti. Međutim, odbacio je mogućnost suradnje s bilo kojom koalicijom ako u njoj bude i HDSSB Branimira Glavaša.

Fokus na gospodarstvo

Ipak, smatra i da SDP ima veće šanse za stvaranje dodatnih koalicija, i to prije svega zato što je HDZ još tijekom kampanje javno odbacio mogućnost suradnje s nekim strankama. Komentirajući moguće špekulacije da bi SDSS mogao imati i ministra, pri čemu se spominje ime potpredsjednika stranke Milorada Pupovca, čelnik SDSS-a kaže da se to ne može očekivati, ali i da prema međunarodnim sporazumima i preuzetim obvezama očekuju četiri mjesta pomoćnika ministara.

– Tko god bude vodio iduću vladu mora fokus rada staviti na dizanje gospodarstva, a sve kako bi se zaustavilo iseljavanje mladih. SDSS će zahtijevati poštovanje zakona koje je donio Hrvatski sabor, a koji se na terenu ne poštuju – istaknuo je Stanimirović.

Za događanja unutar stranke i odlaske nekih viđenijih članova kazao je da to nije oslabilo stranku te da imaju 20-ak osoba koje su najavile izlazak iz stranke, ali do sada nisu o tom pitanju ništa poduzele.

>> Pupovac je bio "omiljeni Srbin" Tuđmana i HDZ-ovih vlada

>> HSP pozvao SDP i HDZ da se izjasne o mogućnosti koalicije s SDSS-om

Komentara 35

DU
Deleted user
08:07 05.11.2015.

J... takvu državu. Umjesto na robiji zbog oružane pobune protiv RH i učešća u ubijanju i razaranju Vukovara, ovaj bradati vampir sjedi u vlasti i kuje planove kako i dalje ostati u vlasti. Za ne vjerovati!

Avatar ulomax
ulomax
08:36 05.11.2015.

treba im ustavom zabraniti da mogu odlucivati o ishodu izbora

BL
blukac3
08:11 05.11.2015.

Vrijeme je da Tudmanov dobro namjerni zakon o aboliciji stavimo ad acta jer se pokazalo da ga se zloupotrebljava do ucjene. To cemo i uciniti kad tad i retro aktivno suditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije