Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poplave

Vodostaj Like raste 6 centimetara u satu, dotok je smanjen

metkovic (1)
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/9
04.12.2010.
u 11:50

Očekuje se da će do večernjih sati na Kosinjskom mostu, kojem su do prije 24 sata bili vidljivi prepoznatljivi lukovi, biti poplavljen cijeli most no to i dalje neće ugroziti obližnje kuće.

U posljednja 24 sata vodostaj rijeke Like narastao je za 192 centimetra, no njezin dotok je smanjen od petka popodne te sada raste šest centimetara u satu. Kuće mještana Kosinja još uvijek nisu ugrožene. Ipak, poplavio je podrum jedne bespravno sagrađene kuće u udolini u kojoj živi jedna mlada obitelj. U vrijeme poplava u siječnju njihova kuća bila je u vodi do krova.

Poplavljene su prometnice koje vode do Gornjeg i Donjeg Kosinja te Kosinjskog Bakovca, a od subote ujutro odsječeno je i Lipovo polje. Na terenu su sve službe te šest čamaca.

Očekuje se da će do večernjih sati na Kosinjskom mostu, kojem su do prije 24 sata bili vidljivi prepoznatljivi lukovi, biti poplavljen cijeli most no to i dalje neće ugroziti obližnje kuće.

Neretva se nastavila povlačiti

Jučer navečer i tijekom noći Neretva se u Metkoviću nastavila povlačiti pa je vodostaj iznosio 365 cm, a pada i dalje, piše HRT. Centar Metkovića nije pod vodom, ali Glibuše i Jertovac koji se nalaze na desnoj strani su pod metar vode.

Izvanredno stanje obrane od poplava i dalje je na snazi za Ploče, Metković, Opuzen i Kulu Norinsku, a sve raspoložive snage sustava zaštite i spašavanja su i dalje aktivne i čine sve što je u njihovoj moći da održe stanje u dolini rijeke Neretve pod kontrolom, javlja DUZS.

Kritično je i kod Hrvatske Kostajnice gdje je cijelu noć rastao vodostaj Une i sad je 430 centimetara. Proglašene su izvanredne mjere obrane od poplava, a zatvorena je cesta Hrvatska Kostajnica - Dvor.

 

Ključne riječi

Komentara 2

BR
brainiac
13:37 04.12.2010.

Jel stiglo do Milinoviceve vile?

OB
-obrisani-
15:28 04.12.2010.

Ili mu se ubrzano gradi i heliodrom iznad one prostačke ordinacije... One gdje oplođuje mlade Ličanke.... Al zna Milinko šta valja.... Navodno.... Imao je i Tito jednu Ličanku.... Uh! Ta mu je skoro došla glave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije