Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Klarin (SDP):

Vodice su nam ukrale Hitnu medicinsku pomoć

prosvjed
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/6
13.04.2016.
u 14:45

Gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev kaže da su oni hitnu medicinsku pomoć trebali dobiti još 2011. godine

Dvjestotinjak prosvjednika šetnjom po pješačkom prijelazu na rotoru kod Kapele zaustavili su jučer promet Jadranskom magistralom na pet minuta prosvjedujući zbog mogućeg ukidanja Hitne medicinske pomoći (HMP) na Murteru. Predvodio ih je načelnik Općine Tisno i saborski zastupnik SDP-a Ivan Klarin koji je držao transparent “Hitna neće s otoka”.

– Riječ je o brutalnoj političkoj odluci. Smeta mi kada gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev govori kako su Vodice dobile Hitnu medicinsku pomoć. Poručujem joj da je oni nisu dobili, nego su je nama ukrali! Pitam se hoćete li naše sumještane, djecu, umirovljenike i goste imati na duši?! – oštar je bio Klarin negodujući zbog prijedloga Ministarstva zdravstva za reorganizaciju HMP-a u RH kojom se ukida razina hitne medicinske pomoći u Tisnom na Murteru, koju su dobili 2012.

– Zbog udaljenosti od Opće bolnice Šibenik, koja iznosi 40 kilometara, i čak 30-40 tisuća stanovnika na Murteru za tri ljetna mjeseca, prije četiri godine dobili smo pet timova T1, s liječnikom, medicinskom sestrom, vozačem i vozilom, 24 sata na dan, 365 dana godišnje. To je punkt i za arhipelag Nacionalnog parka Kornati, gdje su nesreće česte, a vozilo Hitne pomoći unesrećenog preuzima upravo na našem otoku – objašnjava Klarin i dodaje kako nova vlast to želi promijeniti.

– Političkom odlukom gradonačelnice Vodica Branke Juričev Martinčev, uz pomoć šibenskog župana Gorana Pauka, jednostavno je odlučeno brutalno politički ukrasti hitnu Tisnom i preseliti je u Vodice. Kao utjehu nude nam tim T2, što su samo medicinska sestra i vozač – poručuje Klarin koji kaže da su ministru zdravstva uputili dopis, a pokreću i potpisivanje peticije. Pitali smo i gradonačelnicu Vodica što kaže na optužbe iz Tisnog. – Nikako se ne bi htjela prepucavati preko Hitne medicinske pomoći. Jedino mogu reći da smo je trebali dobiti još 2011., kada smo po prijedlogu Ministarstva bili u mreži, a onda je 2012. to izmijenjeno. Sada se radi novi prijedlog i zbog broja intervencija struka nas je ponovno predložila, s time što će Vodice nadoplatiti razliku za razinu od tima T2 do tima T1 – odgovorila je Branka Juričev Martinčev.  

>>SDP-ovac zbog ukidanja Hitne poziva na blokadu prometa: 'Ovo moramo zaustaviti SILOM'

>>'Božo Petrov mora podnijeti ostavku na dužnost potpredsjednika Vlade'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije