Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRONAŠLI VIŠE OD 400 LEŠEVA

Vođa kulta sljedbenike izgladnjivao kako bi otišli u raj, optužen za ubojstvo 191 djeteta

FILE PHOTO: Paul Mackenzie, a Kenyan cult leader accused of ordering his followers, who were members of the Good News International Church, to starve themselves to death in Shakahola forest, is escorted to the Malindi Law Courts
STRINGER/REUTERS
06.02.2024.
u 16:01

Vođa kenijskog kulta Paul Mackenzie i njegovih 29 suradnika optuženi su u utorak za ubojstvo 191 djeteta čija su tijela pronađena među više od 400 tijela zakopanih u šumi.

Vođa kenijskog kulta Paul Mackenzie i njegovih 29 suradnika optuženi su u utorak za ubojstvo 191 djeteta čija su tijela pronađena među više od 400 tijela zakopanih u šumi. Svi optuženici zanijekali su optužbe iznesene pred sudom u obalnom gradu Malindi. Utvrđeno je da je jedan osumnjičenik psihički nesposoban za suđenje.

Tužitelji kažu da je Mackenzie naredio svojim sljedbenicima da izgladnjuju sebe i svoju djecu do smrti kako bi mogli otići u raj prije kraja svijeta. Mackenzie je uhićen prošlog travnja nakon otkrića tijela u šumi Šakahola, odakle je ekshumirano više od 400 tijela. Već je bio optužen za zločine povezane s terorizmom, ubojstvom iz nehata i mučenjem.

Bilo je različitih optužbi podignutih pred različitim sudovima u vezi s ubojstvima.

VEZANI ČLANCI:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije