Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afganistanske vlasti

Vođa afganistanskih talibana Mullah Omar je mrtav

taliban
Foto: Thinkstock
29.07.2015.
u 12:04

U prošlosti se više puta izvještavalo o smrti Mullaha Omara međutim ovo je prvi put da su to potvrdili visoki izvori i afganistanska vlada. Izvijestili su da je umro prije dvije do tri godine.

Vođa afganistanskih Talibana Mullah Mohammed Omar je mrtav, potvrdile su afganistanske vlasti, javlja BBC.

Mullah Omar umro je prije dvije do tri godine, izvijestila je afganistanska vlada i izvori iz obavještajnih službi . Više detalja o njegovoj smrti nije poznato. Militantna grupa nije komentirala tvrdnje, međutim njihov glasnogovornik kojeg je kontaktirao BBC kazao je da će uskoro objaviti izjavu.

U prošlosti se više puta izvještavalo o smrti Mullaha Omara međutim ovo je prvi put da su to potvrdili visoki izvori i afganistanska vlada.

Mullah Omar vodio je Talibane do pobjede nad suparnicima u građanskom ratu u Afganistanu koji je uslijedio nakon povlačenja sovjetskih trupa, a njegov savez s vođom Al-Qa'ide Osamom Bin Ladenom doveo je do američke invazije na Afganistan 2001. godine. Omar se od tada skriva, a njegova glava ucijenjena je na 10 milijuna dolara.

>> Osama bin Laden volio je gledati porniće

>> Američki novinar iznio kontroverznu teoriju o smrti bin Ladena. Bijela kuća ga negira

Ključne riječi

Komentara 4

MR
mrkoje
16:42 29.07.2015.

i koliko djece jos,osim onih 615 u gazi?

DU
Deleted user
13:47 29.07.2015.

Jel se javio, jesu li ga dčekale 4 djevice? Da nije poginuo od ženske ruke e belaja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije