Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svećenik na odmoru

Vlč. Zlatko Sudac godišnji odmor provodi na Brijunima s prijateljima

Sudac
02.08.2014.
u 12:39

Idem na kratki odmor i nema se tu više što za reći, kazao nam je telefonski vlč. Zlatko Sudac

I najpopularniji hrvatski karizmatik vlč. Zlatko Sudac uputio se na godišnji odmor. Objektivi fotoaparata ulovili su ga prekjučer na ukrcaju u pristaništu u Fažani u Istri, odakle se uputio prema Brijunima.

– Idem na kratki odmor s prijateljima i nema se tu više što reći – rekao nam je vlč. Sudac u kratkom telefonskom razgovoru.

Smještaj na Brijunima, kako sami znamo, nimalo nije luksuzan pa Sudčev godišnji odmor neće odudarati od ljetnih odmora većine njegovih kolega svećenika, koji u najvećem broju ljetuju tako da svećenici s kopna posjećuju kolege svećenike u priobalju ili odsjedaju u nekom od samostana uz obalu.

– Radi se uglavnom o tjedan ili dva godišnjeg odmora. Mnogi svećenici odu samo na nekoliko dana, od nedjelje do nedjelje, kako bi ponovno bili sa svojim župljanima na nedjeljnoj misi – kažu nam u Crkvi te dodaju da, i kad su na odmoru, svećenici često priskaču svojim kolegama u pomoć. Vlč. Sudac trenutačno je na službi pri Vojnom ordinarijatu, gdje provodi duhovne obnove po vojarnama diljem Hrvatske, u dogovoru s vojnim biskupom mons. Jurjem Jezerincem i njegovim ordinarijem mons. Valterom Županom, biskupom krčkim.

– Posla je bilo mnogo i mora se i on odmoriti barem tjedan dana – rekli su nam Sudčevi prijatelji dodajući da je teško popularnom svećeniku, poput vlč. Sudca, proći neopaženo u javnosti, premda pravo na odmor ima svatko pa tako i svećenik. 

>> Zlatko Sudac piše za Oluju: Sutra je moguće, ako imamo danas

Komentara 14

BI
Bisera
15:25 02.08.2014.

neka se odmori bog mu dao toliko sreće dobijem ćitajuči njegove dobre misli

SE
sestrićna
13:04 02.08.2014.

on sigurno ne ljetuje za 7kn kao zaslužni za hrvatsku..npr stazić šerbedžija i sl hrvatine..

Avatar Perica1
Perica1
12:48 02.08.2014.

Skroman i dobar čovjek. I Bog ga voli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije