Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrhovni sud

Vlatko Marković je kriv! Diskriminirao je homoseksualce

'SPECIJAL MAX  13.03.2012. Zagreb - Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Markovic. Photo: Boris Scitar/VLM/PIXSELL'
'Boris Scitar/VLM/PIXSELL'
05.11.2012.
u 15:48

Markoviću se zabranjuje slično daljnje istupanje kojim javno diskriminira homoseksualne osobe

Vrhovni sud Republike Hrvatske presudio je u korist Centra za LGBT ravnopravnost protiv Vlatka Markovića zbog diskriminacije, odlučujući tako o žalbi Centra protiv presude Županijskog suda u Zagrebu od svibnja 2011., prenosi Queer.hr.

Prema presudi Vrhovnog suda, upravo je sporni novinski članak podnaslova "Vlatko Marković: Za gaya nema mjesta u vatrenima. Nogomet igraju samo zdravi“ objavljen u Večernjem listu 7. studenog 2010. te izjave u njemu, dane kao predsjednik HNS-a, vid izravne diskriminacije. Izjavu da su homoseksualci bolesne osobe te stoga ne mogu igrati nogomet sud je ocijenio povredom dostojanstva skupine osoba, no kako nije dokazano stupanje negativnih posljedica zbog te izjave, Marković neće odgovarati, prenosi portal.

Vlatku Markoviću zabranjuje se slično daljnje istupanje kojima javno diskriminira homoseksualne osobe te mu se nalaže da se javno ispriča putem objave u Večernjem listu u roku od tri dana od donošenja presude, o vlastitu trošku. Dužan je podmiriti i sudske troškove. 

Podsjetimo, Marković je tada u intervjuu za Večernji list na pitanje bi li za hrvatsku selekciju mogao nastupiti igrač koji bi se deklarirao kao gay, odgovorio: 

– Dok sam ja predsjednik, sigurno ne! Na pitanje je li susreo takvoga igrača u karijeri, rekao je: 

– Ne, na svu sreću, nogomet igraju samo zdravi ljudi.

>>Vlatko Marković: Za gaya nema mjesta u vatrenima

Komentara 20

PA
Patriot1984
16:18 05.11.2012.

Inače mi baš i nije drag al ovaj put skidam kapu!

TO
Toni50
16:18 05.11.2012.

To je diskriminacija ako slobodno izraziš svoje mišljenje u demokraciji... ? I odmah preodgoj da su oni svi zdravi a mi smo zna se bolesnioci ili je i to diskriminacija pa ispada da smo svi zdravi ! Zdravi hrvati ii bez brige ... Mora se javno ispričati .. Ispričavam se i tvrdim silom suda koji mi nređuje kažnjava me da ja moram da se vama homo izvinem i da tvrdim to što sud misli da ste prezdravi samo vi igrajte nogomet dok ne pocrnite ali dali čete zadovoljiti kriterije i igrati u prvoj ligi e to čemo da vidimo i ocijenimo .to sud neče moči ili če i tu presudica doči ?..

Avatar Bud Humski
Bud Humski
16:16 05.11.2012.

Ne brini Markovicu, nikad neces biti sam, 99% naroda misli kao i ti. Za sada gubimo medijsku bitku, ali krajnja pobjeda moze biti samo nasa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije