Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Barbara Ružić i Slavko Križe na svojoj koži osjetili što znači negostoljubivost

Vlasnike lunaparka Bibinjci danima tjerali pa pretukli

Ružić, Križe
19.10.2009.
u 20:40

Cijelo vrijeme provocirala nas je skupina maloljetnika kojih je znalo biti od desetak do 20. Bacali su kamenčiće prema nama, vikali su nam da smo Srbi, Cigani.

Gorak okus nedobrodošlice na svojoj koži osjetili su vlasnici lunaparka koji su na mjesec dana došli u Bibinje. Skupina maloljetnika vrijeđala ih je, prijetila im, a na kraju su od jednog mještanina dobili batine.

Bili su prisiljeni otići čak desetak dana prije predviđenog roka. Ogorčeni, sa suzama u očima, ispričali su što im se dogodilo.

Oko vanjskoga sportskog igrališta, gdje je bio lunapark, vidjeli smo jutros jednu policijsku patrolu, koja je očigledno čuvala vlasnike lunaparka i osiguravala njihov nesmetan odlazak.

Privedeni sucu

- Iako je pokraj mene stajao moj suprug, taj me muškarac najprije metalnom cijevi opalio po ramenu pa sam sve zvijezde prebrojila, a odmah me potom i šakom opalio u oko.

Nije ga spriječilo ni to što je pokraj nas stajalo naših troje djece i što je moja šestogodišnja kći vrištala i plakala od straha - kazala nam je Barbara Bužić koju je s nevjenčanim suprugom Slavkom Križom u njihovu lunaparku Barbie u Bibinju pokraj Zadra jučer verbalno i fizički napao 44-godišnji mještanin Marko K. te je prijeteći od njih tražio da napuste mjesto.

Zadarska je policija poslije kriminalističke obrade 44-godišnjaka i 18-godišnjeg mještanina uz optužni prijedlog za osobito drsko ponašanje privela prekršajnom sucu. Obradom je pak ustanovljeno kako u ovom sukobu nije bilo elemenata prijetnje.

A optužni prijedlog za narušavanje javnog reda i mira zaradila je i vlasnica lunaparka Barbara Bužić. Govoreći o jučerašnjem sukobu Slavko Križe nam je kazao kako se to događalo dok su radnici koje su oni unajmili demontirali lunapark.

- Cijelo to vrijeme, baš kao i svih 20-ak dana otkako smo stigli u Bibinje te se smjestili na sportskom igralištu koje nam je iznajmila općina, s kojom smo ugovorili unajmljivanje prostora na mjesec dana i sve platili unaprijed, provocirala nas je skupina maloljetnika kojih je znalo biti od desetak do 20. Bacali su kamenčiće prema nama, vikali su nam da smo Srbi, Cigani, a zadnjih dana prijetili su da će na nas baciti bombu ako ne odemo do nedjelje u 18 sati - kazao je Slavko Križe te dodao kako su oni te provokacije trpjeli, ali jedan od unajmljenih radnika nije htio.

- Vikanjem je preplašio mladiće koji su se razbježali, ali se jedan od njih za desetak minuta vratio s ocem koji je u ruci držao metalnu cijev. Obratio nam se upitavši “koga da udarim, tko mi je sina udario nogom u stražnjicu”. Pokušavao sam mu objasniti da nije bilo fizičkoga kontakta, a kad je njegov sin vidio da mu se otac ne smiruje, i sam je priznao da ga nitko nije udario.

No taj se čovjek nije smirio dok nije izudarao moju suprugu - istaknuo je vlasnik lunaparka koji nam je kazao kako su bibinjskim mladićima pod prijetnjom bili prisiljeni svakodnevno davati žetone za različite igre. Osim toga, sami su izrađivali lažne žetone i te žetone gurali u otvore igračaka. Dodao je kako im ni to nije bilo dovoljno, već su kidali trole za napajanje autića, potom su te autiće gurali u rubnjak razbijajući im gume, a nekih bi večeri isključivali napajanje javne rasvjete te ih iz mraka gađali kamenjem.

Bibinjci na policiji

Objasnili su nam da lunapark imaju već godinama i da nikada do sada nisu ništa slično doživjeli premda su prošli gotovo cijelu zemlju.

Do Bibinjaca danas nismo mogli doći jer su bili na policiji.

Ključne riječi

Komentara 18

XN
xnet0822
06:46 20.10.2009.

Boxerzg očito nije pri zdravoj pameti, kad ima toliko snage da izvrijeđa sve mještane Bibinja ..... SRAMOTA ! P.s. Admine, pliz, obriši njegov komentar i upozori ga da se suzdrži od daljnjeg iskaljivanja bijesa nad nedužnim ljudima, koji nisu ništa krivi !

BR
brođo
13:11 20.10.2009.

silverback, ti si sa svojim pisanjem stvarno silverbik, Nepismenko jedan. Ovo je još samo jedna od antireklama za dobrodošlicu turistima u lijepu našu. Ni divlji zapad nije im ravan. Tamo bar nisu udarali žene.

BE
bela007
17:52 20.10.2009.

Samo cu jedno reć,,Bože sačuvaj,,Kad su već tako pobožni i poslije nedjeljne mise tako nesto naprave nek im Bog oprosti. Sram vas bilo bibinjci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije