Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U policijsku mrežu zaplelo se petero Koprivničanaca

Vlasnik koprivničkog kluba završio u pritvoru zbog dilanja skunka

Vladimir Štimec
Josip Maljak/PIXSELL
29.12.2009.
u 16:43

Kod petero Koprivničana u dobi od 24 do 37 godina pronađeno je 49 grama marihuane, 0,1 g hašiša i 52 sjemenke indijske konoplje.

Koprivnička policija provela je još jednu u nizu akcija suzbijanja zloporabe opojnih droga. U policijsku mrežu jučer se upecalo petero Koprivničana u dobi od 24 do 37 godina. Upravo najstariji je i glavni osumnjičeni, a riječ je o Vladimiru Štimecu, vlasniku koprivničkog kluba Wurlitzer. 

Policija sumnja da su Štimec i njegov 33-godišnji kolega tijekom 2009. godine prodavali i posredovali u preprodaji marihuane “skunk” ostalim privedenima, a njih, pak, terete da su jedni drugima davali marihuanu na konzumiranje. Jedina djevojka među njima optužuje se i da je za konzumaciju droge u više navrata davala svoj stan.

Policija je pretragom kod osumnjičenika pronašla 49,6 grama marihuane, 0,1 gram hašiša i 52 sjemenke indijske konoplje, što im je oduzeto, kao i šest mobitela i telefonskih kartica. 

Radi sumnje u kazneno djelo četvero osumnjičenika (1972., 1976., 1975. i 1978.) jučer je dovedeno pred istražnog suca Županijskog suda u Koprivnici, koji je odlučio u 48-satnom pritvoru zadržati Štimeca, a ostali su pušteni da se brane sa slobode.

Štimec je najpoznatiji po upornom traženju rupa u zakonu nakon što je na snagu stupio Zakon o ograničenoj uporabi duhanskih proizvoda. Tada je svoj lokal proglasio klubom, dopustio ulaz samo članovima koji su plaćali simboličnu članarinu i u njemu dopustio pušenje. Ipak, ni privremeno ukidanje zabrane pušenja nije mu pomoglo da održi klub koji je nedavno zatvoren zbog, neslužbeno doznajemo, vrlo slabog prometa.

Ključne riječi

Komentara 3

RH
rhodney
18:04 29.12.2009.

sad samo da se svi raspisu kako je policija opet bila djelotvorna, 50 grama trave svaki ozbiljni srednjoskolac popusi tjekom radnog tjedna a za praznike i vise, bilo bi bolje da se ugledamo na ostale EU zemlje ipak naginjemo k njima, npr. Ceska od 01.01.2010. za ovakve gluposti ne trosi vise drzavni proracun, A Albanci nek i dalje prodaju heroin i ubijaju nasu djecu.

OB
-obrisani-
17:00 29.12.2009.

E svašta li mi poreski obveznici plaćamo. Još malo pa će zatvori biti puni baba koje prodavaju blitvu i ostalo ljekovito bilje, dok će mafija i dalje nekažnjeno dilati heroin, kokain i ostalo nekvalitetno smeće.......

Avatar freen
freen
19:10 29.12.2009.

DATI MU 50 g .Zatvora

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije