Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon tragedije u Andraševcu

Vlasnica doma na mobitel se ne javlja ni prijateljima

U požaru u staračkom domu u Andraševcu smrtno stradalo šest osoba
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
14.01.2020.
u 06:35

Službeni uzrok požara znat će se krajem tjedna, kada bi trebale biti podignute i kaznene prijave

Svoju politiku odbijanja bilo kakvog kontakta s medijima Gabrijela Čičković, vlasnica obiteljskog doma “Zelena oaza” u kojem je u subotu rano ujutro živote izgubilo šestero ljudi, nastavila je i jučer. Na mobitel se, kako nam je otkrila jedna njezina poznanica, ne javlja nikome osim članovima svoje obitelji, zaposlenicima “Zelene oaze” i nadležnim institucijama koje su u ponedjeljak provodile izvide u glavnoj zgradi doma za starije i nemoćne osobe koji se nalazi u Dolinskoj 8.

Službe u glavnoj zgradi

– Zvala sam je odmah na dan tragedije, ali nije mi odgovarala na pozive. Pokušala sam je još jednom dobiti u nedjelju i danas u ponedjeljak, ali mobitel joj samo zvoni u prazno. Rekla mi je još jedna naša zajednička poznanica da ni njoj nije odgovorila ni na poruku ni na pozive – kazala nam je mještanka Andraševca i poznanica obitelji Čičković.

VIDEO Vatrogasac o požaru u domu za stare i nemoćne "Zelena oaza"

Vlasnica “Zelene oaze” u ponedjeljak je veći dio dana provela sa zaposlenicima Državnog inspektorata, Sanitarne inspekcije i inspekcije Ministarstva demografije i socijalne politike koji su zajedničkim snagama “češljali” glavnu zgradu doma u kojoj se u tom trenutku još uvijek nalazilo 13 štićenika.

Nakon što sve navedene službe završe s izvidima, bit će poznato hoće li i ta glavna zgrada doma u Dolinskoj 8 biti zatvorena, odnosno hoće li i u njoj biti zabranjen rad baš kao što je to učinjeno s kilometar udaljenom zgradom u Dolinskoj 22 koja se nalazi odmah pokraj drvene kuće u kojoj je izgorjelo šestero ljudi. O tim izvidima, baš kao i o rezultatima vještačenja predmeta koji su izuzeti tijekom očevida koji je policija do nedjelje navečer provodila na licu mjesta i koji su zatim poslani u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić”, ovisit će i nastavak ovog slučaja.

Konkretno, iz PU krapinsko-zagorske objasnili su da trenutačno “intenzivno surađuju s ostalim službama uključenima u ovaj događaj” te nisu željeli otkrivati hoće li, kada i protiv koga podizati kaznene prijave, kao što nisu željeli ni potvrditi je li informacija o tome da je požar uzrokovala električna grijalica, a koja se još u subotu navečer pojavila u medijima, točna. Te informacije bit će poznate nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja koje bi trebalo biti dovršeno do kraja tjedna, a tada ćemo doznati i je li policija pokucala na vrata stana Gabrijele Čičković i uručila joj kaznenu prijavu.

Protupožarna inspekcija

Slučaj su jučer komentirali i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar koji je izjavio da se ne osjeća odgovornim za tragediju koja se dogodila, ali i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji je otkrio da je Dom za starije osobe u Andraševcu posjetila protupožarna inspekcija.

– Koliko je meni poznato, inspekcija je izašla na teren kada se tražilo proširenje djelatnosti, mislim da je riječ o 2012. godini. Cijeli kompleks pitanja, kojih nije malo, sada je predmet istraživanja, vidjet ćemo kakav će biti epilog – rekao je Božinović.

Ključne riječi

Komentara 4

NO
Nordik
06:38 14.01.2020.

Šest stradalih zbog očitog šlamperaja., Nitko ne pomišlja na ostavku. Još nam mnogo fali do sređene države.

Avatar southman
southman
07:18 14.01.2020.

Zar je ova još na slobodi ??

DK
davor.kutlesa
07:02 14.01.2020.

Pravo pitanje je : Zašto Vlasnica "DOMA ZA STARIJE OSOBE" nije uhićena i sa lisicama privedena u PU jer se radi o kaznenom djelu u kojemu je život izgubilo šestero građana RH?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije