Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SREĆA U NESREĆI Britanca Craiga Granta vlak je okrznuo dok je preskakao zaštitnu ogradu

Vlak koji je jurio 106 kilometara na sat skinuo mu tenisicu

15.02.2009.
u 18:19

Craig Grant izbjegao je smrt doslovce za dlaku. Žureći se na posao, devetnaestogodišnjak iz Essexa odlučio je skratiti si put i preskočiti preko zaštitne ograde. U žurbi nije primijetio da dolazi vlak, i to brzinom od 106 kilometara na sat. Jureća kompozicija vlaka zakačila je njegovu tenisicu i lakše mu ozlijedila gležanj, a od siline udara potrgala mu se trenirka.

– Zlo mi je od činjenice da sam bio pola sekunde od smrti. Zastrašujuće je kad pomislite na to. Tenisica mi je bila raskomadana, i to presječena napola. Srećom, i to stalno ponavljam, vlak mi nije zahvatio nogu ni stopalo – priča Craig, koji je odlučio preskočiti preko rampe kod željezničke postaje jer je vidio da je to isto učinio neki čovjek nekoliko minuta prije i ništa mu nije bilo pa se odvažio i sam preskočiti da ne bi zakasnio na posao.


– Iskreno priznajem da nisam ni pogledao dolazi li vlak. Činilo mi se da ga nema, a i obično dok čekam da vlak prođe, treba mu barem dvije-tri minute. Kada sam preskočio ogradu, shvatio sam da je zapravo vlak od mene udaljen samo nekoliko metara.

Nisam stigao razumno promisliti pa sam, umjesto da se vratim, odlučio potrčati naprijed. To je bila kobna odluka – prisjetio se Craig Grant. Iako je u trenutku “sudara” s vlakom osjetio neopisivu bol, nastavio je trčati u strahu da ne naleti još jedan vlak.

Pomoć mu je pružio upravo muškarac čiji je primjer slijedio. Čudom je prošao samo s puknutim mišićem i ozlijeđenim gležnjem, potrganim tenisicama i trenirkom, a zaradio je i kaznu zbog ugrožavanja sigurnosti ljudi u prometu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije