Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VODA Beskućnici u zgradi stare bolnice i dalje bez vode

Vlahušić ne želi plaćati vodu za beskućnike

Andro Vlahušić smatra da je račun za vodu previsok
Foto: Arhiva VL
23.10.2008.
u 13:23

DUBROVNIK – Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik i šef županijskog HNS-a Andro Vlahušić odlučno je odbio otvoriti vodu beskućnicima koji stanuju u središnjoj zgradi kompleksa stare bolnice. Vlahušić, koji je nakon puknuća cijevi svima zatvorio vodu, nakon nekoliko dana otvorio je vodu svima osim beskućnicima i Udruzi mladih “Orlando”.

Nepoznati beskućnici
– Vodu imaju sve legalne institucije, a s “Orlandom” smo u fazi rješavanja problema. Što se tiče beskućnika, odlučili smo obitelji Musić dovesti vodu do stana.

Središnja zgrada je mjesečno pravila račun za vodu od 60 tisuća kuna i to je bolnici umanjivalo mogućnost liječenja pacijenata. Stoga ostali beskućnici, od kojih mi se nitko nije javio i za koje ne znam koliko ih ima i u kakvim uvjetima te gdje stanuju, neće dobiti vodu – zaključio je Vlahušić.

Gradski vijećnik Esad Čustović, koji je više puta javno apelirao za pomoć beskućnicima u staroj bolnici, smatra Vlahušićevu odluku nerazumnom.

– Smatram da je ta odluka nerazumna pa pozivam ravantelja Vlahušića da tu odluku poništi i tim ljudima omogući upotrebu vode za svakidašnje ljudske potrebe.

Pored toga, oni nemaju riješeno stambeno pitanje, a mnogi od njih ni posao pa jedva preživljavaju. Zato su posljednja skupina kojoj treba uskratiti korištenje vode. To je u suprotnosti i sa socijalnom osjetljivošću HNS-LD – kazao je Čustović.


Pomoć i odmaganje beskućnicima

Središnja zgrada stare bolnice namijenjena je proširenju Sveučilišta u Dubrovniku pa su beskućnici postali problem za taj projekt. No umjesto da nadležni riješe problem ovih dvadesetak ugroženih ljudi, čini se da se natječu tko će im više odmoći. Pritom se političari javno odriču onih koji nisu beskućnici “u sustavu” za koji navodno odgovaraju. (gc)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije