Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepravomoćno

Vlado Turudić osuđen na 13 godina zbog ubojstva, presudu slušao bez emocija

Zagreb: Presuda Vladi Turudiću za ubojstvo Đorđija Burića na Županijskom sudu
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/5
21.06.2018.
u 11:31

Turudiću je u kaznu uračunato i vrijeme koje je proveo u pritvoru, u kojem je od uhićenja u studenome 2016.

Vlado Turudić na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđen na 13 godina zatvora zbog ubojstva Đorđija Burića u studenome 2016. godine.

Prema optužnici, Burić je ubijen u svom stanu hicima iz vatrenog oružja, a na mjestu događaja nađene su čahure, ali ne i oružje.

Zagreb: Presuda Vladi Turudiću za ubojstvo Đorđija Burića na Županijskom sudu
1/5

Turudić se teretio za teško ubojstvo iz bezobzirne osvete, no sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Tomislava Juriše prekvalificiralo je optužnicu iz teškog u obično ubojstvo zaključivši da bezobzirna osveta nije dokazana.

U obrazloženju presude sudac Juriša kazao je da je obrana u pravu kada kaže da nije bilo čvrstih dokaza da je Turudić počinitelj ubojstva. No, objasnio je sudac Juriša, bilo je čvrstih indicija koje su zajedno zatvorile krug indicija na temelju čega je sudsko vijeće donijelo osuđujuću presudu.

Na Turudićevoj odjeći nađene su barutne čestice, pretragom njegove kuće nađene su čahure koje odgovaraju onima koje su nađene na mjestu ubojstva, nadzorne kamere snimile su ga blizu mjesta ubojstva oko vremena ubojstva, a tu je i činjenica da su se dvije obitelji dugo poznavale jer je Turudićeva supruga godinama čistila stan Burićevih.

Turudić je u svojoj obrani činjenicu da su mu na odjeći nađene barutne čestice pokušao objasniti tako što je naveo da je nekoliko dana prije ubojstva bio s prijateljem u šumi, gdje su gađali iz sačmarice. No ime tog prijatelja nije htio navesti kako mu, kako je kazao, ne bi stvorio neugodnosti. U obrazloženju presude sudac Juriša naveo je da je takav Turudićev stav neobičan s obzirom na situaciju u kojoj se našao, odnosno na optužbe za ubojstvo.

Turudiću je u kaznu uračunato i vrijeme koje je proveo u pritvoru, u kojem je od uhićenja u studenome 2016. On je inače bio član predsjedništva A-HSP-a, a presudu je saslušao bez ikakvih vidljivih emocija.

Komentara 15

OB
obican
11:59 21.06.2018.

Nemamo dokaze, imamo samo indicije. Sto sve nece sudacka bagra izmisliti, samo da smanji kaznu?

PR
prajdali100
12:42 21.06.2018.

Naše pravosuđe ! To je poveća skupina idiota koji nemaju veze s mozgom.Hvala.

HL
hlucas
18:34 21.06.2018.

Samo 13 godina? Ubojstvo s predumišljajem ! Sramota do neba !!!još jedan dokaz da su te takozvane pravaške stranke sastavljene uglavnom od zlikovaca sa koljačkim nagonima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije