Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Trebamo li biti kao zemlje koje su primile nekršćanske imigrante i odavno legalizirale pobačaj?'

Treba ustrajati također u zahtjevu lustracije, da se udalje iz javnih službi svi pripadnici bivšeg komunističkog režima koji su mučili naše ljude, progonili ih i ubijali, rekao je u svojoj propovijedi u Šibeniku sisački biskup
29. rujna 2017. u 13:46 126 komentara 2879 prikaza
ibenik: Procesijom i svetom misom obilježen Dan grada i blagdan svetog Mihovila
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/11

U Šibeniku je obilježen Dan grada i blagdan zaštitnika grada sv. Mihovila, a svečanu misu tim povodom je na Trgu Republike Hrvatske pred katedralom sv. Jakova predvodio sisački biskup Vlado Košić.

Vlado Košić Vlado Košić: 'Odričeš li se Maršala? Da, i Führera i Ducea, ali – ponajviše – Maršala!'

Biskup Košić se u svojoj propovijedi dotaknuo domovinskog rata, branitelja, lustracije, homoseksualnih parova, pobačaja, ali i migranata za koje kaže kako su "većinom neintegrirani i nasilni prema domaćem stanovništvu i našoj, kršćanskoj kulturi".

Dotaknuo se i medija u koje se, kaže biskup Košić, "Sotona kamuflirao, a koje u RH ne možemo zvati našima jer su protuhrvatski, budući da ne šire istinu o hrvatskoj povijesti niti dopuštaju da se pročisti hrvatska sadašnjost".

– Domovinski rat, koji je trajao od 1991.-1995. godine, a koji je bio pravedna obrana od srpske agresije, još nije završen. On se i dalje vodi, premda drugim sredstvima, podmetanjima i iskrivljavanjem istine. Potrebno je to prozreti i nastaviti se boriti za istinu i potpunu slobodu našega naroda i domovine. Kako? – Ne smije se dopustiti gaženje žrtve hrvatskih branitelja koji su dali svoje živote i zdravlje za našu domovinu, kako Hrvatsku tako i BIH! Treba već jednom donijeti pravedan zakon koji će ih štititi. A pitamo se, zašto se vrijeđa poginule kada se njihove spomen-ploče miču, kao da su oni ginuli za neke druge vrijednosti negoli za svoj dom? – Treba ustrajati također u zahtjevu lustracije, da se udalje iz javnih službi svi pripadnici bivšeg komunističkog režima koji su mučili naše ljude, progonili ih i ubijali – što bi rekao biskup Živković, koji su okrvavili ruke. - Nadalje, potrebno je objelodaniti potpunu istinu o svim događajima i motivima svih koji su stvarali dobro i borili se protiv zla. Zato moramo zahtijevati da se otvore svi arhivi koji čuvaju istinu iz prošlosti. Toga se ne treba bojati! – „Neka prođe vrijeme izdajica, krivokletnika i zavodnika naroda moga“, kako istinito pjeva i moli biskup u miru Ante (Thompson,  Maranatha). Na žalost još smo premreženi mnogim takvim prodanim dušama kojima nije na prvom mjestu dobro naroda nego se bore samo za sebe i svoje pa su za to spremni prodati i sudbinu domovine i naroda. - Sve su to, braćo i sestre, razlozi da se danas utječemo svetom Mihovilu arkanđelu, da nas brani i da se oslobodimo već jednom zlih, dapače đavolskih utjecaja – poručio je sisački biskup.

ibenik: Procesijom i svetom misom obilježen Dan grada i blagdan svetog Mihovila
1 / 11
ibenik: Procesijom i svetom misom obilježen Dan grada i blagdan svetog Mihovila

Osvrnuo se i na smjer u kojem ide Hrvatska.

– Vratio sam se upravo iz Fatime kamo je prošli vikend samo iz Poljske došlo 24 grupa vjernika. Pa kad se mi želimo uspoređivati s ostalim zemljama Europe, zar nije najnormalnije da Hrvatska kao zemlja s najvećim brojem katolika slijedi primjer zemlje kao što su Poljska? Ne razumijem kada to nekome smeta pa nas pošto-poto gura u društvo onih zemalja koje su se, na žalost najviše raskršćanile jer su npr. uvele i već odavno legalizirale istospolne zajednice kao zajednice jednake zakonitom braku, dozvolile pobačaj i eutanaziju, legalizirale droge i primile velik broj nekršćanskih imigranata koji su većinom neintegrirani i nasilni prema domaćem stanovništvu i našoj, kršćanskoj kulturi. Što mi želimo slijediti, koji primjer – trebamo se i mi zapitati. A kriterij neka nam bude razlikovanje dobra i zla, naša kršćanska tradicija i naša povijest u kojoj smo bili i od samih papa zbog krvarenja za kršćansku vjeru proglašeni „Predziđem kršćanstva“ – rekao je biskup Košić.

Njegovu cijelu propovijed objavila je i Sisačka biskupija.

košić BISKUP KOŠIĆ Dobio sam tri prijetnje. Ljevičari bi ubijali i nakon 70 godina Vlado Košić Biskup na Facebooku Košić: 'Živjela srpska Hrvatska! Quo vadis Croatia?' Vlado Košić Oštro po Vladi Vlado Košić: 'Pozivam ministra Božinovića da podnese ostavku!'
zbog stresa
Nakon dolaska Doris Pinčić Rogoznice voditeljica HRT-a završila na bolovanju
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
  • sdpesticid:

    hrvatska je duboko u glibu i dobro je da imamo nekog poput košića. ma što dobro, neophodno.

  • misho32:

    bravo biskupe , sve što je izjavio sušta je istina koja boli svakoga poštenog Hrvata, a" sotona kamuflirana u medije" iskrivljuje po običaju njegove riječi i iz konteksta izvalači emigrante i lustraciju.

  • Ante tTony:

    Uzece to malo vrimena dok paraziti na partizanskim mirovinama ne odumru pitanje je sata sa nasljednjicima nece oni protu cace i dida nisu problem toliko ni migranti ni srbi vec nasi izrodi komunisti jugoslaveni koji su drugacije odgojeni stete svima ... prikaži još! svima na balkanu da ne spominjem medije koje su u njihovim rukama stite njihove fotelje i za to su dobro nagradjeni.