Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biskup Košić:

'Trebamo li biti kao zemlje koje su primile nekršćanske imigrante i odavno legalizirale pobačaj?'

ibenik: Procesijom i svetom misom obilježen Dan grada i blagdan svetog Mihovila
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/11
29.09.2017.
u 13:46

Treba ustrajati također u zahtjevu lustracije, da se udalje iz javnih službi svi pripadnici bivšeg komunističkog režima koji su mučili naše ljude, progonili ih i ubijali, rekao je u svojoj propovijedi u Šibeniku sisački biskup

U Šibeniku je obilježen Dan grada i blagdan zaštitnika grada sv. Mihovila, a svečanu misu tim povodom je na Trgu Republike Hrvatske pred katedralom sv. Jakova predvodio sisački biskup Vlado Košić.

Biskup Košić se u svojoj propovijedi dotaknuo domovinskog rata, branitelja, lustracije, homoseksualnih parova, pobačaja, ali i migranata za koje kaže kako su "većinom neintegrirani i nasilni prema domaćem stanovništvu i našoj, kršćanskoj kulturi".

Dotaknuo se i medija u koje se, kaže biskup Košić, "Sotona kamuflirao, a koje u RH ne možemo zvati našima jer su protuhrvatski, budući da ne šire istinu o hrvatskoj povijesti niti dopuštaju da se pročisti hrvatska sadašnjost".

– Domovinski rat, koji je trajao od 1991.-1995. godine, a koji je bio pravedna obrana od srpske agresije, još nije završen. On se i dalje vodi, premda drugim sredstvima, podmetanjima i iskrivljavanjem istine. Potrebno je to prozreti i nastaviti se boriti za istinu i potpunu slobodu našega naroda i domovine. Kako? – Ne smije se dopustiti gaženje žrtve hrvatskih branitelja koji su dali svoje živote i zdravlje za našu domovinu, kako Hrvatsku tako i BIH! Treba već jednom donijeti pravedan zakon koji će ih štititi. A pitamo se, zašto se vrijeđa poginule kada se njihove spomen-ploče miču, kao da su oni ginuli za neke druge vrijednosti negoli za svoj dom? – Treba ustrajati također u zahtjevu lustracije, da se udalje iz javnih službi svi pripadnici bivšeg komunističkog režima koji su mučili naše ljude, progonili ih i ubijali – što bi rekao biskup Živković, koji su okrvavili ruke. - Nadalje, potrebno je objelodaniti potpunu istinu o svim događajima i motivima svih koji su stvarali dobro i borili se protiv zla. Zato moramo zahtijevati da se otvore svi arhivi koji čuvaju istinu iz prošlosti. Toga se ne treba bojati! – „Neka prođe vrijeme izdajica, krivokletnika i zavodnika naroda moga“, kako istinito pjeva i moli biskup u miru Ante (Thompson,  Maranatha). Na žalost još smo premreženi mnogim takvim prodanim dušama kojima nije na prvom mjestu dobro naroda nego se bore samo za sebe i svoje pa su za to spremni prodati i sudbinu domovine i naroda. - Sve su to, braćo i sestre, razlozi da se danas utječemo svetom Mihovilu arkanđelu, da nas brani i da se oslobodimo već jednom zlih, dapače đavolskih utjecaja – poručio je sisački biskup.

ibenik: Procesijom i svetom misom obilježen Dan grada i blagdan svetog Mihovila
1/11

Osvrnuo se i na smjer u kojem ide Hrvatska.

– Vratio sam se upravo iz Fatime kamo je prošli vikend samo iz Poljske došlo 24 grupa vjernika. Pa kad se mi želimo uspoređivati s ostalim zemljama Europe, zar nije najnormalnije da Hrvatska kao zemlja s najvećim brojem katolika slijedi primjer zemlje kao što su Poljska? Ne razumijem kada to nekome smeta pa nas pošto-poto gura u društvo onih zemalja koje su se, na žalost najviše raskršćanile jer su npr. uvele i već odavno legalizirale istospolne zajednice kao zajednice jednake zakonitom braku, dozvolile pobačaj i eutanaziju, legalizirale droge i primile velik broj nekršćanskih imigranata koji su većinom neintegrirani i nasilni prema domaćem stanovništvu i našoj, kršćanskoj kulturi. Što mi želimo slijediti, koji primjer – trebamo se i mi zapitati. A kriterij neka nam bude razlikovanje dobra i zla, naša kršćanska tradicija i naša povijest u kojoj smo bili i od samih papa zbog krvarenja za kršćansku vjeru proglašeni „Predziđem kršćanstva“ – rekao je biskup Košić.

Njegovu cijelu propovijed objavila je i Sisačka biskupija.

Komentara 126

SD
sdpesticid
18:01 29.09.2017.

hrvatska je duboko u glibu i dobro je da imamo nekog poput košića. ma što dobro, neophodno.

MI
misho32
15:07 29.09.2017.

bravo biskupe , sve što je izjavio sušta je istina koja boli svakoga poštenog Hrvata, a" sotona kamuflirana u medije" iskrivljuje po običaju njegove riječi i iz konteksta izvalači emigrante i lustraciju.

TT
tTony
21:43 29.09.2017.

Uzece to malo vrimena dok paraziti na partizanskim mirovinama ne odumru pitanje je sata sa nasljednjicima nece oni protu cace i dida nisu problem toliko ni migranti ni srbi vec nasi izrodi komunisti jugoslaveni koji su drugacije odgojeni stete svima svima na balkanu da ne spominjem medije koje su u njihovim rukama stite njihove fotelje i za to su dobro nagradjeni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije