Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Vlado, kako se može dati u koncesiju ono što je već u koncesiji?

ARZ je doista koncesionar, i to u državnom vlasništvu koji je izgradio puni profil autoceste Rijeka-Zagreb

Komentari 9

PO
portugisac
12:38 13.10.2014.

Hrvati imaju još uvijek mnogo novaca na štednji i zašto država ne izda državne obveznice za autoceste pa da Hrvati budu vlasnici.Meni se čini da se autoceste pokušavaju prodati strancima kako bi se diglo veliko mito i naši ministri bili bi za cijeli život opskrbljeni.

VL
Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
14:07 13.10.2014.

Pogrešne ste pitali... Ova nesposobna Vlada očito nema odgovor ni na jedno važnije pitanje...

VL
SA
samoborka
13:31 13.10.2014.

Ako je vladajucima do pokrpavanja proracuna, onda neka otpuste 50% preko veze zaposlene nepotrebne radne snage u HACu, neka ukinu 50% gradova i opcina i podijele otkaze svim tim neradnicima koji parazitiraju na drzavnom proracunu. Neka se Vlada i politicari prestanu izivljavati u trosenju proracunskog novca za svoje aute, urede i razne malverzacije. Eto, na taj nacin ce u rekordnom roku skupiti te 3 milijarde kuna na temelju usteda i provedenih reformi. Najlakse je prodavati i udjeljivati " obiteljsko srebro" posto poto, samo da se trenutno pokrpa pokoja rupa. A sto kad Sve prodamo? Kamo i sto onda? Ionako je u Hrvatskoj rasprodano 99% drzavne imovine. Zadrzimo barem jos tu pokoju sitnu mrvicu koja nam je preostala. Ceste i vode.

VL
DE
dean
19:54 17.10.2014.

Ne razumijem ljude koji tvrde da autoceste nisu naše. Jer, ako nisu naše, kako ih onda možemo dati u koncesiju? Auto ili stan kupljen na kredit ne može se prodati dok kredit nije otplačen.

VL
DA
dado385
12:42 13.10.2014.

Koja blesavoća? Tvrtka u državnom vlasništvu je koncesionar... pa što, odlukom vlade može prestati biti koncesionar ... kak došlo, tak i ošlo... Tema kojom se ovaj članak bavi je promašena. Ono što treba reći ljudima je da love neeeema! A A hitno treba vratiti oko 2 milijarde eura za autoceste. E i da AUTOCESTE NISU HRVATSKE!!!!! Bit će NAŠE onda kada vratimo kredite koje smo dizali godinama kako bismo ih izgradili! Tek tada, i ni sekunde prije! Pa zaboga, kad dignete kredit za stan, stan je samo formalno vaš ali s hipotekom banke i ona ga može uzeti kad joj padne na pamet, odnosno čim prestanete plaćati rate. E pa ovo je isto! ako prestanemo plaćati rate, investitor može "apgicati" njegovo i na autocesti izgraditi igralište za pikule ako želi. Dajte jednom više shvatite da te populističke fore ne vode nikuda, samo gubimo vrijeme.

VL
Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
12:38 13.10.2014.

...ovi prvi se nisu dovoljno zaštitili... bavili su se samo izvlačenjem novaca... jer da su vraćali kredite ne bi bilo problema...

VL
Avatar ErnestOne
ErnestOne
00:10 14.10.2014.

Ja ne kužim zašto se ljudi grče oko tih autocesta i viču nedamo naše ceste. Ja ih nebi dao u koncesiju, ja bi ih vratio bankama pa neka si ih odnesu gdje god hoće. Mogu podić cijene za 5000% , kome će naplačivat cestarinu, sad prođe par auta u oba smjera ,a onda ni toliko. Ako ih damo u koncesiju dobit ćemo nešto novaca, premalo u svakom slučaju, isti tren ćemo ostat bez prihoda od istih ma koliko mali on bio i što je najgore obvezat ćemo se ugovorom da ćemo novom koncesionaru namirit razliku od ostvarene dobiti i one koju je planirao imati. To se inače zove tržišna utakmica, Zamisliš koliku zaradu hoćeš imati i ako ne zaradiš onda ti to država namiri iz novog zaduživanja ili recimo iz penzija i plaća ako nema od kuda. Zato nikakva koncesija nego lijepo otić u banku i reći : sory nema, papala maca. Evo lijepo ključeva od rampi pa si uzmite te ceste natrag.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.