Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13.10.2014. u 12:00

ARZ je doista koncesionar, i to u državnom vlasništvu koji je izgradio puni profil autoceste Rijeka-Zagreb

Vlada je kao jedan od protuargumenata inicijativi “Ne damo naše autoceste”, koja ovih dana skuplja potpise za raspisivanje referenduma protiv davanja već izgrađenih autocesta u koncesiju za javne usluge, navela da su autoceste i danas pod koncesijom te da današnji koncesionari, tvrtke HAC i ARZ iz svojih prihoda ne mogu vraćati kreditne obveze.

Tom tvrdnjom valjda su pokušali prikazati besmislenim referendumsko pitanje jer, eto, kako ćemo zabraniti koncesije autocesta kad su one već pod koncesijom. I tu su se malo zafrknuli i otkrili koliko su površno krenuli u projekt monetizacije. Naime, HAC nije koncesionar. To se jednostavno može provjeriti na web-stranici hac.hr kad se klikne “O nama”, a zatim “Vizija” može se pročitati citat iz Zakona o cestama: Područje djelatnosti HAC-a su autoceste u Hrvatskoj, osim onih autocesta kojima upravlja koncesionar.

ARZ je doista koncesionar, i to u državnom vlasništvu koji je izgradio puni profil autoceste Rijeka-Zagreb, a za to je potpisao s državom koncesijski ugovor na 28 godina i to platio nekoliko milijardi kuna. I sad pitanje za Vladu: kako se može dati nešto u koncesiju što je već u koncesiji?

>> Ako su autoceste isplative, neka sindikati uzmu božićnice u dionicama HAC-a

Komentara 9

PO
portugisac
12:38 13.10.2014.

Hrvati imaju još uvijek mnogo novaca na štednji i zašto država ne izda državne obveznice za autoceste pa da Hrvati budu vlasnici.Meni se čini da se autoceste pokušavaju prodati strancima kako bi se diglo veliko mito i naši ministri bili bi za cijeli život opskrbljeni.

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
14:07 13.10.2014.

Pogrešne ste pitali... Ova nesposobna Vlada očito nema odgovor ni na jedno važnije pitanje...

SA
samoborka
13:31 13.10.2014.

Ako je vladajucima do pokrpavanja proracuna, onda neka otpuste 50% preko veze zaposlene nepotrebne radne snage u HACu, neka ukinu 50% gradova i opcina i podijele otkaze svim tim neradnicima koji parazitiraju na drzavnom proracunu. Neka se Vlada i politicari prestanu izivljavati u trosenju proracunskog novca za svoje aute, urede i razne malverzacije. Eto, na taj nacin ce u rekordnom roku skupiti te 3 milijarde kuna na temelju usteda i provedenih reformi. Najlakse je prodavati i udjeljivati " obiteljsko srebro" posto poto, samo da se trenutno pokrpa pokoja rupa. A sto kad Sve prodamo? Kamo i sto onda? Ionako je u Hrvatskoj rasprodano 99% drzavne imovine. Zadrzimo barem jos tu pokoju sitnu mrvicu koja nam je preostala. Ceste i vode.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije