Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLITIKA – HSP

Vladino poticanje razvoja siromašnih je bez smisla!

hsp
Foto: Dragutin Šantoši - Večernji list
1/3
30.08.2012.
u 14:53

Ovakvom podjelom Hrvatske Slavonija će biti zakinuta, ističe Danijel Srb, predsjednik HSP-a

Na konferenciji za novinare HSP-a u Virovitici Zvonimir Šimić, predsjednik ŽO HSP-a Virovitičko-podravske, osvrnuo se na brojne požare u Hrvatskoj predloživši Vladi RH da u idućoj godini bolje organizira zaštitu i čuvanje područja uz jadransku obalu.

Šimić: Neka hrvatski branitelji čuvaju Jadran od požara

– Neka u čuvanje šuma od požara Vlada uključi hrvatske branitelje i neka im plati po 1600 kuna mjesečno, jer bi oni za takvu naknadu, koja je višestruko manja od štete na samo jednom prosječnom požaru, zasigurno dobro odradili posao i spriječili katastrofu koja se događa – naglasio je Šimić.

Slavonci trebaju prestati kukati

Najavljenu podjelu Hrvatske na dvije statističke regije komentirao je Danijel Srb, predsjednik HSP-a, naglasivši da je takva ideja suprotna smislu poticanja nerazvijenih dijelova Hrvatske. Određeni fondovi u EU postoje upravo zato da se nerazvijeni brže gospodarski razviju. Ideja o podjeli Hrvatske na sjever i jug motivirana je željom da se takva sredstva dijele i bogatima, a onda je Slavonija zakinuta. Ovime hrvatska Vlada pokazuje da nema namjeru poticati razvoj nerazvijenih dijelova već ide razvijenijima na ruku. To je neprihvatljivo. U Slavoniji ne možemo samo kukati, nego moramo i nešto raditi, rekao je predsjednik  Srb.

Do 1. srpnja 'oderat' će nam kožu

U HSP-u ponavljaju da Hrvatska u EU ulazi bez obrazloženja, zato što je netko rekao da se to mora. Samo 27 posto hrvatskih građana reklo je da želi u EU.

– U ovom periodu do 1. srpnja ponovno će nam "oderati" kožu, a što Slovenija već čini vezano za Ljubljansku banku. U Hrvatskoj treba promijeniti atmosferu u kojoj ne postoji mogućnost ozbiljne rasprave o ozbiljnim pitanjima – rekao je Danijel Srb naglasivši da Hrvatska mora biti država svojih ravnopravnih državljana. 

Ključne riječi

Komentara 2

LI
Livi
08:50 01.09.2012.

Vidila Vlada da ste vi svi podijeljeni i da pusete svi u razlicite rogove, pa i ona dijeli. Znaju oni onu poslovicu: divide et impera (podijeli i vladaj).

BB
brle brkić
09:29 02.09.2012.

tko siromašan još siromašniji,tko bogat još bogatiji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije