Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Pavić:

Vladine mjere aktivne politike zapošljavanja već daju rezultate

Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/6
25.01.2018.
u 14:00

Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić u radnom je posjetu Brodsko-posavskoj županiji, tijekom kojeg je uručio 14 novih ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava programa za zapošljavanje žena "Zaželi".

Vladine mjere aktivne politike zapošljavanja već sada daju rezultate i idu u željenom smjeru, odnosno prema trajnom zapošljavanju i u smjeru privatnog sektora - rekao je ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić danas u Slavonskom Brodu.

Prema njegovim riječima, na takve Vladine smjernice oslanja se i projekt "Zaželi", koji će jedinice lokalne uprave i samouprave i udruge provoditi u trajanju do 30 mjeseci. Projekt vrijedan više od 400 milijuna kuna namijenjen je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na one starije od 50 godina, s najviše završenom srednjom stručnom spremom, s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima i druge teže zapošljive skupine.

- Putem ovog programa u cijeloj Hrvatskoj zaposlit će se 3045 žena koje će raditi na poslovima potpore i podrške te brige o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u njihovim zajednicama. Novozaposlene žene pružit će podršku i pomoć u kući osobama starije dobi te osobama s invaliditetom, bolesnima i nemoćnima – istaknuo je Pavić.

Ugovore s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava o sufinanciranju projekata u sklopu programa "Zaželi" danas su potpisali Općina Bukovlje, Udruga osoba s invaliditetom "Loco-Moto" i Društvo Crvenog križa Nova Gradiška. Ova tri projekta s područja Brodsko-posavske županije ukupne vrijednosti 12,3 milijuna kuna omogućit će zapošljavanje 72 žene koje će pomagati 335 korisnika.

Komentara 5

Avatar Retardo
Retardo
14:18 25.01.2018.

Ozbiljno? Jer statistika kaže nešto drugo. Zadnji podatak s kraja 2017. kaže da je u Hrvatskoj radilo 1.363.925 ljudi, godinu dana ranije ih je bilo 1.377.159. U godini dana je vaša vlada uništilaa više od 13 tisuća radnih mjesta. Ali u pravu ste, slažem se, mjere vlade HDZ-HNS-SDSS daju dobre rezultate jer se povećava zaposlenost u razvijenim EU zemljama i uništava Hrvatska, a to je i stvarni cilj ove vlade. Pa nije briselko bezveze ovdje instaliran za premijera.

BM
branko.mihalic1
18:37 25.01.2018.

na čemu si

SA
savjest1234
18:12 25.01.2018.

Istina daju rezultate, u proljeće ih još više odlazi iz države ! Zapošljavate pomoćnike u nastavi na troškove EU a županije ( koprivničko križevačka smanjila plaće za 1000 kuna )si za taj novac isplaćuju božićnice !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije