Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVJETNI OTPUST

Vladimir Zagorec iz zatvora u Glini izišao na slobodu

vladimir zagorec (1)
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
21.06.2013.
u 13:38


Vladimir Zagorec mora se javljati na sud, ne smije bez dozvole iz Hrvatske niti se može seliti

Iz Kaznionice u Glini danas ujutro, negdje oko šest sati, na uvjetnu slobodu izišao je Vladimir Zagorec. Po njega je došao punac koji se u Glinu dovezao nešto prije. Ostali zatvorenici, kojima je poput Zagorca uvjetni otpust odobren na sjednici povjerenstva Ministarstva pravosuđa koja je održana prije desetak dana, iz kaznionice su počeli izlaziti gotovo dva sata kasnije. Zagorec je navodno išetao gotovo neopažen, sa zaposlenicima kojima je završavala noćna smjena.

Bio u izolaciji

Jedan od zatvorenika koji je jučer izišao na slobodu tvrdi da je Zagorec sve vrijeme izdržavanja kazne u Glini bio u svojevrsnoj izolaciji. To i ne čudi jer je i u Remetinec, nakon što ga je Austrija 2. listopada 2008. izručila Hrvatskoj, stigao u do tada neviđenom aranžmanu. Dvadesetak minuta nakon što je iz Beča sletio u Zračnu luku Zagreb, Zagorec je u koloni blindiranih kombija, policijskih automobila i motora odvezen u pritvor u Remetincu.

Prije tri i pol godine Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu za Zagorca. U vrijeme izdržavanja kazne uračunato mu je i ono provedeno u pritvoru pa se u konačnici Zagorec na slobodi našao 25 mjeseci prije no što je izdržao sedmogodišnju zatvorsku kaznu, na koju je osuđen u aferi Dragulji. Teretilo ga se da je odlazeći s dužnosti pomoćnika MORH-a odnio dragulje, čija je vrijednost bila najmanje pet milijuna američkih dolara. Iako dragulji nisu nađeni, sud je utvrdio da su bili u Zagorčevu sefu.Po izlasku iz kaznionice Vladimir Zagorec najprije se javio policiji, zatim sucu izvršenja kazne zagrebačkog Županijskog suda, a zatim u Ured za probacije.

Sudac izvršenja kazne zatvora odredio je Zagorcu pravila kojih se mora pridržavati tijekom uvjetnog otpusta, primjerice da ne smije napuštati zemlju bez odobrenja suda, ni privremeno ili trajno mijenjati boravište bez odobrenja suda. Bivši najodlikovaniji general Hrvatske vojske, kojem su odlikovanja oduzeta odlukama predsjednika Stjepana Mesića i Ive Josipovića, prijavio je da će boraviti u Bijeničkoj 93 u Zagrebu.

Može u Beč

Od suca izvršenja kazne zatvora tražio je da mu se odobri odlazak u Austriju, gdje mu živi obitelj i tom je zahtjevu sud udovoljio. Zagorec će put Beča već ove nedjelje, a Zagreb se mora vratiti 8. srpnja te se javiti sucu. Vladimir Zagorec jedan je od sedmorice hrvatskih državljana čije se ime navodi u finskom policijskom izvješću o navodnim malverzacijama i mitu pri kupnji oklopnih vozila tvrtke Patria.

>> Vladimir Zagorec izlazi iz zatvora 15 mjeseci prije kraja kazne

Komentara 1

LA
lakočemo
19:19 28.03.2016.

a dragulji,ili barem neka ovrhica kako bi se hrvatskom narodu nadoknadila stetica od 5 milijuna dollara, i to od voljenoga nam đenerala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije