Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićenje mladića

Vladimir Vukčević: Ratko Mladić je psihički i mentalno zdrav

\'unu beograd 24.07.2008 ...beograd...specijalni sud za ratne zlocine u beogradu...vladimir vukcevic... Foto:Antonio Bronic  =VECERNJI LIST=\'
Foto: Antonio Bronić/Pixsell
1/3
27.05.2011.
u 22:17

Uhićenjem smo svoju međunarodnu obvezu ispunili, a sada smo dužni pomoći njemu, kao svom građaninu, rekao je Vukčević

Tužitelj za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević izjavio je danas kako su strane službe pružale pomoć Srbiji u traganju za haaškim optuženikom Ratkom Mladićem, ali nisu sudjelovale u njegovom uhićenju, javio je večeras B92.

U intervjuu za televiziju B92, Vukčević je najavio da će Tužiteljstvo "sada učiniti sve da rasvjetli tko je eventualno sudjelovao u pružanju pomoći bilo kojem od haaških optuženika". Rekao je da je "uhićenje Mladića povijesni dan koji će zatvoriti jednu mračnu stranicu" i da je tim činom Srbija dokazala "kako je iskreno surađivala a Haaškim sudom" i da će "žrtve srebreničkog pokolja i njihove obitelji dobiti satisfakciju".

- Uhićenjem smo svoju međunarodnu obvezu ispunili, a sada smo dužni pomoći njemu, kao svom građaninu - rekao je Vukčević dodajući da je Mladić "psihički i mentalno zdrav, prilikom prvog susreta sa sucem je bio svjestan i ta je komunikacija na trenutke bila i žustra". Vukčević je za B92 rekao da se Mladić teže kreće, ali je bio "vrlo logoreičan", što ga navodi na zaključak da je "za vrijeme skrivanja bio fizički malo aktivan i izoliran".

Iako je imao prilike nakon uhićenja sastati sa Mladićem, Vukčević je rekao da to nije učinio i podsjetio kako je isto postupio i nakon uhićenja političkog vođe bosanskih Srba Radovana Karadžić.

Komentara 1

Avatar DucMan
DucMan
21:20 28.05.2011.

Vladimir Vukčević: Ratko Mladić je psihički i mentalno zdrav ----------------------------------------------------------------------------------- Onda je taj Vukčević lud. Mislim, možemo govorit o tome da je sposoban pratiti suđenje i da je sposoban komunicirati. Ali čovjek koji je kumovao svim onim strašnim zločinima i razaranjima ne može biti psihički i mentalno zdrav. Nikad nije ni bio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije