Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Agresija JNA

Vladimir Šeks: Najgnjusnija je laž da je Tuđman dijelio BiH s Miloševićem

franjo tuđman
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/2
01.12.2016.
u 11:43

Najavio je da će na proljeće objaviti nastavak sjećanja na ta turbulentna zbivanja te da će u njima otkriti kako su tekli pokušaji rekonstrukcije Bosne i Hercegovine

Nekadašnji predsjednik Sabora i visoki HDZ-ov dužnosnik Vladimir Šeks izjavio je u srijedu navečer u Mostaru da je najgnjusnija krivotvorina tvrdnja da je pokojni hrvatski predsjednik Franjo Tuđman s tadašnjim srbijanskim predsjednikom Slobodanom Miloševićem dijelio Bosnu i Hercegovinu.

– Najgnusnija krivotvorina je ta da su Tuđman i Milošević kao ortaci podijelili BiH i time fingirali rat, odnosno da na Hrvatsku nije izvršena agresija JNA, a na Bosnu i Hercegovinu agresija Srbije, nego da je to bio dogovor između dva diktatora koji su se dogovorili da trguju tuđim teritorijem –  rekao je Šeks predstavljajući knjigu "1991.: Moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat".  Istaknuo je da je knjiga zapravo njegov "obračun s kovačima neistina".

Najavio je da će na proljeće objaviti nastavak sjećanja na ta turbulentna zbivanja te da će u njima otkriti kako su tekli pokušaji rekonstrukcije Bosne i Hercegovine. Dodao je kako je od iznimne važnosti danas dogradnja Daytonskog mirovnog sporazuma kako bi se ostvarila jednakopravnost Hrvata.

O Šeksovoj knjizi govorili su i nekadašnji ministar pravosuđa i saborski zastupnik Bosiljko Mišetić, bivši državni tajnik zadužen za iseljeništvo u ministarstvu obnove, razvoja i iseljeništva Marin Sopta, te Ivica Miškulin i Ivo Lučić s Hrvatskog instituta za povijest u Zagrebu.

>> U čitanci koju preporučuje EU nema krivca ni za Ovčaru

Komentara 60

OL
olrajt
13:56 01.12.2016.

Ovaj portal postao je leglo drugarica i drugova (ne smijem napisati komunjara)srba... ,preobučenih komunjara -antifašista ,jugonostalgičara i

ST
Stipan
13:05 01.12.2016.

I trebali su je podijeliti !

DU
Deleted user
12:58 01.12.2016.

Hvala Franji sto ne razbio srpsko cetnicke koljace te spasio Bihać od genocida

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije