Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vladimir Putin:

'Pokušavaju nas destabilizirati, sve je počelo s Jugoslavijom'

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
07.04.2016.
u 15:23

Putin je rekao da su protivnici Rusije zabrinuti zbog jedinstva ruske nacije

Ruski predsjednik Vladimir Putin odbacio je optužbe o elementu korupcije u aktualnoj aferi Panama Papers i optužio protivnike za pokušaj destabilizacije Rusije, prenosi BBC.

U razotkrivenim povjerljivim dokumentima panamske tvrtke Mossack Fonseca navodi se niz offshore tvrtki koje posjeduju Putinu blisku ljudi, a među njima je i čelist Sergej Roldugin, kum Putinovoj kćeri Mariji.

Putin je na Media forumu koji se održava u Sankt Peterburgu, govoreći o ovoj aferi, prvi put nakon njezinog izbijanja, rekao da su protivnici Rusije zabrinuti zbog jedinstva ruske nacije.

– I zato nas pokušavaju potresti iznutra, kako bi nas učinili poslušnijima – rekao je Putin.

Stao je u obranu Roldugina, koji se u dokumentima navodi kao vlasnik dviju tvrtki koje su zaradile milijune dolara, rekavši da se ponosi takvim ljudima.

Kako prenosi Blic, Putin je spomenuo i Jugoslaviju. Rekao je da se Rusija svima sviđala devedesetih godina, kada je molila za pomoć, a sada zapadne partnere iritira njihov samostalan stav.

– To je počelo u vezi s Jugoslavijom, kada se zapadni tisak obrušio na tadašnjeg predsjednika Rusije Borisa Jeljcina koji se protivio bombardiranju Beograda. To se potvrdilo i u slučaju Ukrajine, odnosno želje naroda Krima da se pripoji Rusiji. Tu su i manji slučajevi, kao što je afera Snowden. Sve to iritira naše partnere koji su navikli na monopol u međunarodnim odnosima i ne žele svoje poteze razmatrati ni s kim – rekao je Putin.

>> Severinin bivši partner i osnivač Idola na popisu osoba povezanih s offshore kompanijama!

Komentara 222

Avatar TvojUjko
TvojUjko
15:59 07.04.2016.

Svi su krivi samo Rusi i Srbi nikad

Avatar Matija22
Matija22
15:55 07.04.2016.

Isti su milošević i putin jedan je htio veliku srbiju drugi veliku rusiju pa dobio sankcije

Avatar MK
MK
16:59 07.04.2016.

Putin opet prica gluposti... Neka Putin lijepo pogleda snimke 14. Kongresa SKJ-a (Saveza Komunista Jugoslavije) iz 1990 i neka pokusava pronaci na snimci "destabilizatore" - vjerojatno ce ga zacudit kada shvati da su "destabilizatori" oni ljudi koje je Moskva podrzavala! ...Putinu mora biti jasno - kao sto nije postojala "Sovjetska nacija" tako nije niti postojala "Jugoslavenska nacija" - a kakvo je jedinstvo HRVATSKE NACIJE oko HRVATSKE DRZAVE neka pogleda na rezultatu referenduma od 19. Svibnja 1991 i odlucnosti u Domovinskom Ratu! ...Putin je prokockao povjesnu sansu da "RUSIJU" prirodnim razvitkom koji je izvrsno krenuo pozicionira na povjesno mjesto unutar Europe na kojoj je njoj mjesto - i da tako nakon Kohla-Genschera-Gorbatschova-Wojtyle se preko osovini Hollande-Merkel-Putin upise u povijest planetarnog znacaja! ...Ovako ce ostat upisan kao agresivac od kojeg se plase prvi susjedi - od Baltika, preko Ukrajine i Georgije do Crnoga Mora. ...Jedina stvar koju se Putin mora upitati je to - zar mu je bila namjera dovesti Rusiju (i sebe) u tu poziciju - ili ga je nesto drugo navelo na neke poteze (primjerice Edvard Snowden?). Putin je Rusiju i Europu osudio na cekanje onoga poslje njega - dok drugi na ovoj zemlji napreduju i bjeze nam! ...Za neke stavove Putin u Europi ima puno zagovornika - no dok se Baltik, Ukrajina, Georgija (ali i Finska, Svedska, Poljska itd.) radi neuracunivosti Rusije brinu, onda tu nema kompromisa i Europa treba stati uz te narode. U glavnom Putin sada ne mora opravdavanje za svoje krive poteze koje je ocito sam uvidio - u Jugoslaviji traziti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije