Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suradnja Srbije i Rusije

Putin i Vučić u Moskvi 'razgovarali u četiri oka'

Vučić Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
29.10.2015.
u 19:59

Nakon sastanka s ruskim šefom države, Vučić nije novinarima želio otkrivati detalje obrazloživši da je to bio "razgovor u četiri oka".

Rusija i Srbija usuglasile su rješenja za brži razvoj odnosa i podupiru politički dijalog za mir i stabilnost u balkanskoj regiji, poručeno je nakon sastanka ruskog predsjednika Vladimira Putina i srbijanskog premijera Aleksandra Vučića u Moskvi, objavili su beogradski elektronički mediji. Aleksandar Vučić sastankom s Putinom završio je posjet Moskvi, a nakon susreta izaslanstava dviju država Vučić i Putin razgovarali su i u četiri oka. Detalji s toga sastanka nisu objavljeni.

– Svjestan sam da se svjetska ekonomija nalazi u lošem stanju, ali je, bez obzira na to, ekonomska suradnja sa Srbijom dobra – izjavio je Putin novinarima nakon sastanka s izaslanstvom Srbije i premijerom Vučićem. –- Rusija i Srbija podržavaju politički dijalog o cijelom nizu pitanja, a posebna pozornost posvećena je podršci miru i stabilnosti u balkanskoj regiji. Dvije zemlje vode tradicionalno aktivan politički dijalog koji obuhvaća široki krug pitanja bilateralne suradnje i međunarodne problematike – priopćio je u četvrtak Kremlj.

Vučić nije novinarima želio otkrivati detalje

Nakon sastanka s ruskim šefom države, Vučić nije novinarima želio otkrivati detalje obrazloživši da je to bio "razgovor u četiri oka". Vučić je, kako prenose beogradski mediji, rekao da je s Putinom dogovorena niža cijena ruskog plina za Srbiju, nakon što je prethodno potpisan memorandum o proširenju skladišta plina u Banatskom Dvoru. Iako je ranije najavljeno da će Vučić i Putin razgovarati i o nabavi ruskog oružja za srbijansku vojsku, nakon današnjeg sastanka nije poznato više detalja o toj temi.

Kako prenose beogradski mediji, Vučić je novinarima rekao da je s Putinom bilo riječi  o suradnji u vojnoj industriji te istaknuo kako je dogovoreno da će Srbija raditi na remontu ruskih helikoptera koji će biti prebačeni iz Poljske i Češke, što će za Srbiju značiti "nova radna mjesta". – Mi ćemo tražiti još stručnjaka i vjerojatno zaposliti veliki broj ljudi u našoj zemlji koji će raditi na remontu ruskih helikoptera. To je važna ekonomska vijest za našu zemlju – rekao je Vučić novinarima, najavljujući angažiranje strojarskih tehničara i inženjera.

Vučić je u Rusiji predvodio brojno političko-gospodarsko izaslanstvo. Ovo je bio treći susret premijera Srbije sa šefom ruske države u posljednjih 15 mjeseci.

>>Vučić: Srbija će uvijek imati toliko oružja da nas nitko ne pomisli napasti

>>Vučić će s Putinom razgovarati o kupnji oružja: 'Moramo zaštititi teritorij'

Komentara 86

Avatar TvojUjko
TvojUjko
20:08 29.10.2015.

Rusija je dala "zeleno svijetlo" 1999. da NATO poroka Srbiju sa 23.000 raketa, Rusija je dala suglasnost 2008. da Kosovo počne odcjepljenje...ali Beograd na koljwnima u struku Rusije je i dan danas iako putin zna da od tog čvarka zemlje nema nikakve koristi..

DU
Deleted user
20:15 29.10.2015.

poklone rusima NIS za 400 milijuna koji je tad vrijedio 2 milijarde, rusi gledaju interes a srbi traze ćaću

Avatar RexCroatorum32
RexCroatorum32
20:09 29.10.2015.

Koga briga??? Vučić ovo, Vučić ono, Vučić s*re...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije