Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči summita

Vučić: Srbija će uvijek imati toliko oružja da nas nitko ne pomisli napasti

Aleksandar Vučić
Foto: Tomislav Krasnec/PIXSELL
25.10.2015.
u 17:16

Ne smijemo narušiti odnos snaga u regiji, to ne znači da nećemo raditi ništa, kazao je Vučić

Srpski premijer Aleksandar Vučić obratio se danas novinarima pred odlazak u Bruxelles. Istaknuo je kako Srbija neće podizati zidove prema susjedima, da vodi miroljubivu politiku i da je zadovoljan zbog dijaloga s Prištinom, javlja Blic.

Vučić je kazao da je Srbija uputila svoje primjedbe na predstavljeni nacrt deklaracije o kojoj danas raspravljati EU, da su i druge zemlje iznijele svoje.

 - Poslana su suprotstavljena rješenja različitih zemalja s Balkana i mi se prilično slažemo s Hrvatskim, a i oni s našim, a u potpunosti se slažemo s onima koje je proslijedila Bugarska. Imat ćemo teške razgovore, nikome ugodne...Nadam se sveobuhvatnom rješenju. U te razgovore ne ulazimo sa strašću, niti se plašimo svoje odgovornosti... Ono čega se bojimo je destabilizacija regije i to nema veze s ovim sastankom i to me brine. Što god da se dogodi, i sjekire da počnu padati s neba neće se promijeniti moj stav. Srbija neće podizati zidove, kazao je Vučić.

Izjavio je kao će Srbija imati uvijek dovoljno oružja i oruđa 'da nitko ne pomisli da može izvršiti agresiju na našu zemlju'.

- Ne smijemo narušiti odnos snaga u regiji, to ne znači da nećemo raditi ništa. Da oružje bude proizvedeno u Srbiji, loše je stanje sa helikopterima, tražit ćemo pomoć od Rusije na tu temu. Bavit ćemo se kupovinom od Rusa i Nijemaca, ali će se većina proizvoditi ovdje. Mi smo mala zemlja, ali ćemo se potruditi da imamo dovoljno naoružanja da bismo se mogli obraniti o od mogućih napada i zaštititi našu zemlju, kazao je Vučić.

>> 'Neka se svi ograde žicama, Srbija neće ni jedan metar podići'

Komentara 104

FR
frend1
17:54 25.10.2015.

Mislio je reći: Koliko god mi srbi imali oružja, više nam neće pasti napamet napadati susjedne zemlje...

Avatar biro
biro
17:48 25.10.2015.

Tko da vas napadne? Pa do sada ste uvijek vi bili ti koji napadate.

KR
kruško1
17:38 25.10.2015.

dzaba ramena kad su muda malena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije