Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vlada: Za postizanje gospodarskog oporavka Hrvatske nužna je implementacija reformi Mosta i HDZ-a

Dogovoreno je kako će oni članovi Vlade čiji su resori posebno naglašeni na radnom sastanku pripremiti prijedloge za implementaciju predviđenih mjera
03. ožujka 2016. u 19:38 5 komentara 301 prikaza
Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko, premijer Tihomir Orešković i potpredsjednik Vlade Božo Petrov
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Za postizanje gospodarskog oporavka Hrvatske nužna je implementacija "Programa gospodarskih reformi za održiv rast i zapošljavanje" HDZ-a i Plana reformi Mosta, a koji su bili i temelj za postizanje sporazuma pri formiranju Vlade, rečeno je na današnjem radnom sastanku u Vladi, priopćila je Vlada.

HDZ je s IFO Institutom suradnju započeo 2014. godine, a ona je rezultirala izradom dokumenta koji je, kao i Plan reformi aktualizirao sadašnje stanje u Republici Hrvatskoj. Na radnom sastanku detaljno se analiziralo sadašnje, aktualno gospodarsko stanje  s mogućnošću implementacije pojedinih stavki u svaki od resora. Dogovoreno je kako će oni članovi Vlade čiji su resori posebno naglašeni na radnom sastanku pripremiti prijedloge za implementaciju predviđenih mjera kako bi se u što kraćem razdoblju postigli pripadajući sinergijski efekti.

>> Koje se mjere što ih predlaže njemački Ifo institut podudaraju s planovima premijera Oreškovića

Zadar: Testiranje na Covid-19 u Općoj bolnici
PISMO OBIŠLO HRVATSKU
Prebolio COVID-19 pa otkrio što morate imati doma: 'Korona boli kao sam vrag'
NOVA REVOLUCIJA POLJOPRIVREDE
Star Trek na hrvatskoj njivi: Dronovi snimaju štetnike, AI zbraja kukuruz, traktor sam vozi...
  • kruško1:

    Dragi moji domoljupci,dobili ste paket glasova mene i moje obitelji .Nadao sam se ali ovo je cirkus Kolorado ....krenite u reforme ili se gospodski zahvaliti na povjerenju .Pokažite mu.a i napravite nešto ,dosta je supljaka ...

  • HariĐekson:

    Je ne želim nove izbore. Neka ostane kako je jer se odlično zabavljam.

  • killthesnake:

    Ovaj nas voza okolo na okolo , što su to oni sa njemcima pripremali , proucavali, skenirali ? Ovi tek sada navodno moraju nešto kao krenuti po nekim resorima raditi po neki naputcima ...aloooooooooo?