Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dnevni red od 20 točaka

Vlada sutra zasjeda u Vukovaru, trebali bi imenovati i dio državnih tajnika u ministarstvima

vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
16.11.2016.
u 20:51

Plenković je potvrdio kako će sutra biti imenovano između 15 iIi 20 tajnika, a ostali će biti imenovani naknadno

Vlada Andreja Plenkovića sutra će prvi put zasjedati izvan Zagreba, u Vukovaru. Predviđen je dnevni red s više od 20 točaka, od kojih se sedam odnosi na odluke iz različitih resora kojima Vlada namjerava manifestirati potporu Vukovaru. Premijer Plenković najavio je i osnivanje radne skupine za izradu zakona o Vukovaru kao mjestu s posebnim pijetetom. Što bi taj zakon trebao donijeti i hoće li biti na tragu zahtjeva Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, koji je tražio da se Vukovar proglasi mjestom posebnog pijeteta u kojem se zbog ratnih rana ne primjenjuju odredbe zakona koji nacionalnim manjinama jamče pravo na uporabu svog jezika i pisma još nije poznato.

Vlada bi trebala imenovati i dio državnih tajnika u ministarstvima. Plenković je potvrdio kako će sutra biti imenovano između 15 iIi 20 tajnika, a ostali će biti imenovani naknadno. “Još dogovaramo, gledamo realne potrebe, funkcionalnost”, rekao je Plenković i dodao kako je riječ o preciznom usuglašavanju političkih dogovora i stvarnih potreba u ministarstvima, koje, kaže, želi napraviti na maksimalno učinkovit i racionalan način.U HDZ-u se, pak, neslužbeno doznaje kako čitav posao oko imenovanja državnih tajnika namjeravaju dovršiti u roku od dva tjedna. Vlada bi sutra trebala i rebalansirati ovogodišnji državni proračun. Po najavama ministra financija, riječ je o tehničkom rebalansu, vezanom uz preustroj vlade, dok bi makroekonomske projekcije i prihodna strana proračuna za 2017. godinu trebali biti predstavljeni idućeg tjedna.

> > Plenković: Nismo u poziciji da ono što mi želimo bude apsolutno

Komentara 8

DU
Deleted user
08:35 17.11.2016.

Da li će prijevoz biti organiziran autobusom ili će to biti kolona A6 i BMW7

TH
than
23:48 16.11.2016.

Jel' vi ista radite osim sto imenujete raznorazne uhljebe, kao sto su radili i oni prije vas. A da i oni su se igrali nekim poreznim razredima, zato i sada imamo sve vise ljudi vani, jer nitko ne zeli raditi za kikiriki.

MA
Malenkost
08:51 17.11.2016.

Po mom misljenju ne trebaju oni uopce da idu u Vukovar,nisu zasluzili, maknuti ih treba od tog mjesta. Dok su tamo zrtve oni su bili vecinom u Diplomaciji ili Doskolovanju. Znao je Franjo tko treba na bojiste a tko u Diplomaciju i Doskolovanja te zasto ne treba Lustracija. Tako je promatram stanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije