Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vlada smijenila predsjednika UV KBC-a Sestara milosrdnica Slavka Oreškovića

Ministar Kujundžić je tim povodom Hini rekao kako je odluka o novim imenovanjima pripremljena za sjednicu vlade prije šest tjedana te da je slučajno koincidirala s događajem u Vinogradskoj.
09. siječnja 2020. u 21:48 5 komentara 2199 prikaza
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Vlada je u četvrtak razriješila Slavka Oreškovića, dosadašnjeg predsjednika Upravnog vijeća KBC-a Sestre milosrdnice, koje je u utorak trebalo odlučivati o smjeni zamjenice ravnatelja Dijane Zadravec zbog fizičkog sukoba sa zaposlenicom, no na molbu ministra zdravstva Milana Kujundžića sjednica je odgođena.

Vlada - sjednica ZATVORENA SJEDNICA VLADE Vlada imenovala Sinišu Kukića novim direktorom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Umjesto Oreškovića na današnjem zatvorenom dijelu sjednice Vlade u UV je imenovan državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Tomislav Dulibić, u sklopu drugih imenovanja i smjena u upravnim vijećima u nizu zdravstvenih ustanova.

Ministar Kujundžić je tim povodom Hini rekao kako je odluka o novim imenovanjima pripremljena za sjednicu vlade prije šest tjedana te da je slučajno koincidirala s događajem u Vinogradskoj.

"Strateški nam je cilj izgradnja nove Nacionalne dječje te Nacionalne sveučilišne bolnice, kao i sveučilišnih bolnica u Rijeci i Splitu te promjene u upravnim vijećima idu u tom smjeru, da kao vlada preuzememo odgornost za njihovu izgradnju. Zato je jedan državni tajnik imenovan u UV Rijeka a drugi u UV Vinogradske, koja zajedno s dječjom bolnicom u Klaićevoj čini temelj za novu Nacionalnu dječju bolnicu", rekao je Kujundžić.

Što se tiče odlučivanja o Dijani Zadravec, rekao  je kako to trebaju riješiti u bolnici te da u to ne želi ulaziti. 

Izborni stožer Zorana Milanovića PRVI PREDSJEDNIČKI ZADACI Formiranje nove Vlade ključni posao Pantovčaka

Incident u Vinogradskoj dogodio se 18. prosinca, kada je na jutarnjem sastanku Zadravec verbalno i fizički napala Miju Primorac, voditeljicu Odjela nabave medicinskih proizvoda u toj bolnici.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u srijedu kako je zamolio predsjednika Upravnog vijeća KBC-a Sestre milosrdnice da odgodi sjednicu kako bi se Zadravec, poštujući demokratske i pravne standarde, mogla braniti pred svim članovima Vijeća, s obzirom da dva člana Vijeća u utorak, kada se sjednica trebala održati, nisu bila u Hrvatskoj.

Proceduru u kojoj su saslušani svi sudionici događaja provelo je bolničko Povjerenstvo za unutarnji nadzor koje je utvrdilo da je Zadravec napravila tešku povredu ovlasti iz radnog odnosa, odnosno prekoračila svoje ovlasti udarajući Primorac po ruci u kojoj je imala mobitel i prijeteći joj otkazom.

Vlada - sjednica Banski dvori u brojkama Vlada održala 200 sjednica s 
4275 točaka dnevnog reda

Priopćenjem se u četvrtak oglasila i Dijana Zadravec ustvrdivši kako iz medijskih napisa proizlazi da je odluka o njezinoj smjeni već donesena.

"Upravo onaj koji je rekao da će se u potpunosti poštovati pravna procedura je dopuštanjem medijskih objava o mojoj smjeni tu proceduru prekršio. Po mojem mišljenju, situacija je više nego sazrela da nadležna tijela preispitaju cijelu proceduru", napisala je  Zadravec.

Norveška rukometna reprezntacija
Hrvatska u finalu
Pogledajte što norveški mediji pišu nakon poraza, još ne mogu vjerovati da neće u finalni boj
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
  • gordana93:

    najgori ministar zdravstva od samostalnosti rh

  • Bunjevac=Hrvat:

    Prvorazredni politički kupleraj.Kao da smo u Hrvatskoj.Nakon ovog događaja nitko nema pravo postaviti pitanje zašto toliki pametni mladi ljudi bježe iz ove zemlje(među njima i liječnici).To nije odlazak,to je bijeg!

  • neboiznadzagreba:

    I još se pitaju zašto gube izbore!