Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
World leaders on Facebook

Vlada RH u 2015. proglašena 3. najpopularnijom vladom na Facebooku u Europi

vlada RH
Foto: screen shot/Facebook
18.01.2016.
u 18:36

U prošloj godini, Vlada je putem 389 objava građanima približila mnoštvo tema i javnih politika, a građani su odabrali opciju „sviđa mi se“ više od 280.000 puta te izrazili svoje mišljenje kroz 53.000 komentara.

Hrvatska vlada ima treću najveću zajednicu korisnika Facebooka i treća je po broju komentara građana u konkurenciji europskih vlada, pokazalo je istraživanje agencije Burson-Marsteller „World Leders on Facebook“ koje je analiziralo više od 500 Facebook stranica izvršne vlasti.

Nakon brojnih priznanja za komunikaciju s građanima putem Twittera, Odjel za online komunikaciju Vlade Republike Hrvatske, kao dio Službe za odnose s javnošću, dobio je još jedno međunarodno priznanje za svoj trud i rad u komunikaciji s građanima, ovaj put za otvoreni dijalog putem društvene mreže Facebook.

Danas objavljeno istraživanje, prvo takve vrste u svijetu, naziva „World Leaders on Facebook“ obuhvatilo je cjelokupnu komunikaciju Vlade na Facebooku. U prošloj godini, Vlada je putem 389 objava građanima približila mnoštvo tema i javnih politika, a građani su odabrali opciju „sviđa mi se“ više od 280.000 puta te izrazili svoje mišljenje kroz 53.000 komentara.

Više od 145.000 Facebook korisnika prati aktivnosti Vlade, što čini treću najveću zajednicu na Facebook stranicama europskih vlada. Broj građana koji prate rad Vlade kontinuirano raste, a tjedno više stotina građana odluči pratiti aktivnosti Vlade putem ove društvene mreže.

Kako bi dodatno potaknula otvoren, transparentan i neposredan dijalog s građanima Vlada Republike Hrvatske otvorila je Facebook zid za sve građane koji pristupe stranici, ne samo za upite zajednice (page fans). Zid Vlade RH time je postao forum za razmjenu sugestija, kritika, mišljenja i stavovima kojemu je cilj povećati participaciju građana u političkim procesima.

Isto istraživanje međunarodne agencije, pokazalo je da je Vlada Republike Hrvatske jedna od najpopularnijih i najpristupačnijih vlada, jer je po broju prijava lokacije putem pametnih mobitela (location checks-ins), druga najposjećenija vlada u Europi, te čak četvrta u konkurenciji vlada svijeta.

Istraživanje posebno ističe rad Odjela za online komunikaciju koji je u 2015. godini bio na raspolaganju građanima od 9 ujutro do čak 10 navečer i odgovorio na više od 8.300 upita građana.

Facebook objave Vlade ukupno su dosegnule 29 milijuna pogleda, a u prosjeku je više od 5 500 članova zajednice svakodnevno na neki način imalo interakciju s Facebook stranicom Vlade.

>> Vlada Republike Hrvatske najaktivnija je vlada na Twitteru

Komentara 14

Avatar comparator
comparator
18:54 18.01.2016.

Facebook je portal na kojem se vrlo teško može iskazati neslaganje što prisiljava zainteresirane na lajkanje . Ovaj podatak o popularnosti i dostupnosti ipak treba uzeti s rezervom .

DU
Deleted user
18:57 18.01.2016.

Eh kad bise drzava vodila prek facebooka .....

DU
Deleted user
19:29 18.01.2016.

Haha mjerlo im bilo zokino samoljublje, pojma oni nemaju koliko je kokošinjac popularan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije