Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Europi

Vlada Republike Hrvatske najaktivnija je vlada na Twitteru

vlada twitter
Foto: Screenshot
04.01.2016.
u 18:05

Na Twitter računu Vlada RH je tijekom 2015. tvitnula više od 14.000 puta od čega su 57% bili upravo odgovori na pitanja i komentare preko 89.000 građana koji prate Twitter račun Vlade.

Vlada Republike Hrvatske četvrtu godinu zaredom na društvenim mrežama provodi transparentnu i otvorenu komunikaciju s građanima, što je prepoznala i neovisna studija Twiplomacy koja je prošle godine Vladu RH proglasila najaktivnijom vladom na Twitteru u Europi.  

Na Twitter računu Vlada RH je tijekom 2015. tvitnula više od 14.000 puta od čega su 57% bili upravo odgovori na pitanja i komentare preko 89.000 građana koji prate Twitter račun Vlade. Odjel dnevno u prosjeku tvitne 44 puta, od čega oko 25 tvitova budu odgovori na pitanja građana.

Najvažniji aspekt društvenih mreža je svakako dijalog s građanima kojima se svakodnevno odgovara na pitanja. Tijekom 2015. s Facebook stranice Vlade odgovoreno je na više od 11.300 upita i komentara, što u prosjeku čini 30 odgovora dnevno. 

Osim odgovora na upite, Odjel za online komunikaciju Vlade RH svakodnevno građanima pokušava približiti odluke i politike Vlade, te ih objektivno i točno informirati o dnevnim političkim zbivanjima iz ovlasti Vlade. Tako je u prošloj godini na Facebook stranici Vlade objavljeno ukupno 325 objava,  u prosjeku 23 objave mjesečno. Svaku od tih objava vidjelo je od 50.000 do čak 534.000 građana. 

Broj tzv. lajkova na Facebook stranici Vlade Republike Hrvatske od početka godine konstantno raste. Početkom godine iznosio je 136.728,  a krajem godine je dostigao brojku od 146.335. 

Kako bi dodatno informirali građane, u 2015. godini prvi put organiziran je i Facebook chat, online razgovor s građanima. Na prvom Facebook chatu odgovarano je na pitanja o potrošačkim pravima, na drugom o Strategiji obrazovanja, znanosti i tehnologije, a na trećem o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe.

Kvalitetan dijalog s građanima razvijao se i kroz TweetUp, inačicu popularnih okupljanja korisnika društvene mreže Twitter u organizaciji Vlade Republike Hrvatske. Prošle godine održan je #VladaUp s potpredsjednicima Vlade Brankom Grčićem i Rankom Ostojićem, ministrima Predragom Matićem i Gordanom Marasom, ministricom Ankom Mrak-Taritaš, te poseban #VladaUp o sustavu e-Građani koji je u 2015. proglašen najboljim projektom u Europi  na temu "Otvorena vlast za unapređenje javnih usluga".

Za svoj rad na društvenim mrežama hrvatska Vlada dobila je i međunarodno priznanje agencije Burson-Marsteller koja je u studiji Twiplomacy za 2015. proglašena drugom najaktivnijom vladom na Twitteru u svijetu, te najaktivnijom u Europi.

>>'Društvene mreže, pa i Vlada, ne postoje bez komunikacije građana'

Komentara 9

IV
Ivanveliki
18:36 04.01.2016.

Pa da. Normalne vlade su aktivne tamo gdje treba, a naša je bila aktivna na twiteru i facebooku. Ko babe!

DU
Deleted user
20:03 04.01.2016.

Najbolje mi je kad se gradanima obracaju na FB! To sigurno prate blokirani bez interneta ili cak struje. K'o i babe u velebitskom zaseoku. Evidentno je kad se dokopaju vlasti i fotelje svi odreda izgube dodir sa stvarnoscu! Odgovor dobijeses na twitteru, ali ne i na e-mail (adresa je ime i prezime). Meni Maras ni nitko od njegovih pomocnika nikad nije odgovorio na nekoliko poruka sa svim dostavljenim osobnim podacima. Trgovci laznim obecanjima, stalo im je samo dok se bore za glas gradana na izborima!

KO
Korisniche
21:02 04.01.2016.

Dolazi vrijeme kad ce se spustiti zeljezni zastor i vidjeti koliko su zaradili dok su im pioniri twitali odnosno koliko je para iz dzepova gradjana nestalo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije