Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vlada RH nije zabranila dječje darove i božićnice

18. studenoga 2008. u 19:12 1 prikaza

Vladin Ured za odnose s javnošću večeras je priopćio da Vlada RH nije zabranila dječje darove i božićnice, te da su "neki mediji prenijeli lažne tvrdnje pojedinaca s internetskih foruma, koje se odnose na prošlotjedni Zaključak Vlade RH o zabrani kupovine prigodnih darova i organizacije domjenaka u povodu nadolazećih blagdana".

- Zaključkom Vlade RH od 14. studenoga 2008. godine svim korisnicima državnog proračuna kao i trgovačkim društvima u državnom i pretežito državnom vlasništvu naloženo je provođenje mjera štednje. U tu je svrhu zabranjeno kupovanje prigodnih poslovnih darova kao i održavanje prigodnih domjenaka u tijelima javne uprave i tvrtkama u državnom ili pretežito državnom vlasništvu u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana. Sredstva predviđena za te namjene ne mogu se preraspodijeliti za druge rashode - navodi u priopćenju Ured za odnose s javnošću Vlade RH.

Vladin Ured također ističe kako "spomenuta odluka ni u kojem smislu ne ograničava ili zabranjuje, odnosno ima bilo kakve veze s podjelom božićnih darova za djecu, isplatom božićnica ili drugih prigodnih blagdanskih darova predviđenih kolektivnim ugovorima".

- Jasnu i nedvosmislenu Odluku Vlade RH pojedinci na internetskim portalima i forumima, a što je prenio i dio javnih medija, prikazuju lažno i tendenciozno - piše su priopćenju Ureda za odnose s javnošću Vlade RH.

(Hina)

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo