Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon slučaja u vukovaru

Vlada razriješila državnog tajnika Sučića

Stjepan Sučić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/3
30.11.2020.
u 22:52

Sučića je policija u subotu iza ponoći pri kontroli poštivanja propisanih epidemioloških mjera zatekla u ugostiteljskom objektu u Vukovaru u konzumiranju pića

Vlada je u ponedjeljak na osobni zahtjev razriješila državnog tajnika u Ministarstvu hrvatskih branitelja Stjepana Sučića, stoji u priopćenju sa zatvorenog dijela Vladine sjednice.

Sučića je policija u subotu iza ponoći pri kontroli poštivanja propisanih epidemioloških mjera zatekla u ugostiteljskom objektu u Vukovaru u konzumiranju pića. Prema izvješću vukovarsko-srijemske policije, tada je došlo do narušavanja javnog reda i mira, zbog čega je Sučić priveden u policijsku postaju.

Državni tajnik Sučić podnio je ranije danas neopozivu ostavku zbog "neprimjerenog ponašanja u Vukovaru".

"Zbog svog neprimjerenog ponašanja u Vukovaru, ispričavam se hrvatskoj javnosti i svima koje sam svojom gestom ili izjavom povrijedio. Svjestan odgovorne dužnosti koju obnašam i ne želeći biti opterećenje Vladi Republike Hrvatske, niti Ministarstvu hrvatskih branitelja koji su mi ukazali povjerenje, podnosim neopozivu ostavku na dužnost državnog tajnika u Ministarstvu hrvatskih branitelja", naveo je među ostalim Sučić.

Premijer Andrej Plenković na današnjoj je sjednici Vlade izrazio žaljenje zbog incidenta u Vukovaru.

"Mi je (ostavku) prihvaćamo. Žao mi je što je do toga došlo, posebice jer je riječ o čovjeku, hrvatskom branitelju, zapovjedniku gardijske brigade i ujedno izrazito angažiranom u proteklom razdoblju na rješavanju pitanja nestalih osoba, s ogromnim povjerenjem različitih udruga i predstavnika obitelji onih koji još uvijek tragaju za najmilijima", rekao je premijer.

VIDEO Danas je u Hrvatskoj oboren novi crni rekord: U samo jednom danu od koronavirusa preminule su 74 osobe.

Komentara 3

Avatar Kordunusrcu.
Kordunusrcu.
08:06 01.12.2020.

Sto trjezan misli,to pijan govori.....

DU
Deleted user
07:50 01.12.2020.

Na koje novo radno mjesto ide i zašto neće biti javnog natječaja za to radno mjesto i zašto je uopće potrebno/izmišljeno to radno mjesto i kako to da nitko nikada prije njega nije radio na tom radnom mjestu?

ME
Meter
10:55 01.12.2020.

Ispada da je visoko podigao moralnu ljestvicu za državne djelatnike

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije