Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vlada razriješila direktora Fonda za zaštitu okoliša Dubravka Ponoša

Usvojeno je i Izvješće o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj
17. listopada 2019. u 14:55 0 komentara 205 prikaza
Dubravko Ponoš
Foto: Matija Habljak/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Na zatvorenome dijelu današnje, 185. sjednice, Vlada je utvrdila odgovor Republike Hrvatske na dopis Europske komisije. Odgovor će biti proslijeđen Europskoj komisiji, a uobičajeno je da se sadržaj korespondencije s Europskom komisijom javno ne objavljuje.

Sjednica Vlade Sjednica Vlade Plenković o Kujundžiću: Svi navodi oporbe su neutemeljeni i neosnovani

Usvojeno je i Izvješće o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj te Pregled zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2019. godinu.

Vlada je donijela i neke kadrovske odluke.

Državnoj službenici Silviji Profeta Fabijančić ponovno je dala ovlaštenje za obavljanje poslova predstojnika Ureda državne uprave u Krapinsko-zagorskoj županiji, s danom 24. listopada 2019. do 31. prosinca 2019., kad uredi državne uprave prestaju s radom.

Vlada je razriješila dosadašnjeg direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravka Ponoša. Podsjetimo, Ponoš je medijima pustio snimku na kojoj bivšem predsjedniku Radničkog vijeća, Mislavu Kotarcu, prijeti i vrijeđa ga čime ga je, tvrdio je Ponoš, Kotarac ucjenjivao. Nakon toga ostavku su od njega zatražili ministri Štromar i Ćorić. Ponoš je potom dao mandat na raspolaganje.

Tomislav Ćorić Ministar Ćorić: 'Prihvatit ću ostavku direktora Fonda za zaštitu okoliša Dubravka Ponoša'

Utvrđen je prijedlog odluke o imenovanju Višnje Ljubičić pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova, temeljem provedenog postupka po ponovljenom javnom pozivu. Prijedlog je upućen u Hrvatski sabor na donošenje.

Nadzornom odboru društva Croatia Airlines d.d., predloženo je imenovanje Jasmina Bajića za člana Uprave - direktora društva, do imenovanja kandidata za člana Uprave društva putem javnog natječaja, na razdoblje od najduže šest mjeseci, jer mu mandat istječe 4. studenoga 2019. godine.

Zbog isteka mandata, razriješena je dosadašnja predsjednica Gordana Mustač i dio članova Upravnoga vijeća Imunološkog zavoda, doc. prim. dr. sc. Delfa Radić-Krišto, dr. med. te Jasminka Hlupić, dr. med. Novom je predsjednicom Upravnoga vijeća tog zavoda imenovana Danica Kramarić, dr. med., dok su dijelom novih članica ponovno imenovane doc. prim. dr. sc. Delfa Radić-Krišto, dr. med, i Jasminka Hlupić, dr. med.

Na kraju, Vlada je ministra rada i mirovinskoga sustava Josipa Aladrovića imenovala predstavnikom Vlade Republike Hrvatske u postupku mirenja u kolektivnom radnom sporu sa Nezavisnim sindikatom znanosti i visokog obrazovanja.

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.