Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica Vlade

Plenković o Kujundžiću: Svi navodi oporbe su neutemeljeni i neosnovani

Sjednica Vlade
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
17.10.2019.
u 08:23

Prihvaćen je, između ostaloga, konačni prijedlog izmjena i dopuna Zakona o komori arhitekata i komorama inženjera u graditeljstvu i prostornom uređenju.

U Banskim dvorima održala se 185. sjednica Vlade.

 

Na početku sjednice premijer Andrej Plenković osvrnuo se na jučerašnje godišnje izvješće o radu Vlade koje je predstavio u Saboru.

– U ovom sintetiziranom obliku uspjeli smo prikazati najvažnije akcente naših postignuća koja su unaprijedila Hrvatsku i omogućila kvalitetniji život građana – rekao je Plenković.

– Odbili smo sve navode oporbe kao neutemeljene i neosnovane – komentirao je raspravu o povjerenju ministru zdravstva Milanu Kujundžiću.

Osvrnuo se i na ono što su radili proteklih tjedan dana.

– Imali smo nekoliko važnih međunarodnih aktivnosti koje su bile korisne dobre, međunarodne posjete, a danas i sutra se u Bruxellesu održava Europsko vijeće, približava se početak našeg predsjedanja Europskom unijom – dodao je.

Na dnevnom redu je prihvaćen konačni prijedlog izmjena i dopuna Zakona o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje (EU) te konačni prijedlog izmjena i dopuna Zakona o komori arhitekata i komorama inženjera u graditeljstvu i prostornom uređenju.

Prihvaćen je i nacrt konačnog prijedloga zakona o ovlasti Vlade Republike Hrvatske da uredbama uređuje pojedina pitanja iz djelokruga Hrvatskoga sabora.

Odlučeno je i da će s ukupno 100.000 dolara Vlada će financirati humanitarnu pomoć Iranu, Jemenu i Mozambiku.

Komentara 24

JO
JOHNNY
09:40 17.10.2019.

Dovršena je gradnja bolnice u Puli,počela je gradnja u Rijeci, visoka stopa sredstava je povučena iz EU fondova... oporba spominje reforme, a koje su se to provele za prijašnje Vlade??

BB
Bruno_Bear1
09:13 17.10.2019.

Kujundžić je izvrstan ministar u okolnostima kojima radi , sa oporbenom bagrom koja bi rušila se hrvatsko i medijima u službi te bagre, tako da ne može napraviti nužne reforme

AH
ahaskoro
08:18 17.10.2019.

zakon o gradnji je smijurija, nego plenki kak se u zagrebu predaju glavni projekti? u zakonu pise digitalno 😂😂😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije