Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GORUĆI PROBLEM

Vlada pristaje pomoći Tomaševiću s odlaganjem otpada, ali uz jedan uvjet

Zagreb: Policijski očevid na odlagalištu smeća Jakuševec
Emica Elvedji/PIXSELL
06.12.2023.
u 12:57

"Kao što je i premijer naglasio, mi smo kao Vlada tu da pomognemo gradu Zagrebu, kao što pomažemo svim drugim gradovima, no gradonačelnik Zagreba mora sa svojom ekipom odraditi ono što je već trebao", naglasio je u srijedu ministar Davor Filipović.

Ministar gospodarstva i održiva razvoja Davor Filipović izrazio je spremnost pomoći gradu Zagrebu u rješavanju problema otpada nakon nesreće na Jakuševcu, ali i naglasio da je za gospodarenje otpadom odgovorna gradska vlast te da im mora prezentirati projekt "što i kako misle raditi". 

– Gradonačelniku Zagreba moja vrata uvijek su otvorena i spremni smo razgovarati o svim temama. Međutim, oni moraju odraditi svoj dio posla", rekao je Filipović u srijedu izrazivši žaljenje što je jedna osoba teško ozlijeđena prije nekoliko dana, izrazivši nadu da će se što prije oporaviti. "Kao što je i premijer naglasio, mi smo kao Vlada tu da pomognemo gradu Zagrebu, kao što pomažemo svim drugim gradovima, no gradonačelnik Zagreba mora sa svojom ekipom odraditi ono što je već trebao – naglasio je u srijedu Filipović. 

Bojite li se za zdravlje zbog odrona na Jakuševcu?

Da se takve stvari više ne bi događale, grad Zagreb mora odraditi sve što treba i što zakon kaže, istaknuo je. Napomenuo je da im iz grada Zagreba do danas nisu prezentirali ono što su učinili svi drugi gradovi koji imaju centar za gospodarenje otpadom, odnosno projekt što i kako misle raditi.

– To je nekakav preduvjet da im pomognemo – dodao je Filipović u izjavi novinarima na marginama konferencije "Zelena energija – Put prema hrvatskoj energetskoj neovisnosti".

Upitan je li netko odgovoran što su radnici Čistoće poslani na klizište na Jakuševcu na kojem je prije tri tjedna bio veliki odron, Filipović je rekao da bi na to pitanje trebao odgovoriti zagrebački gradonačelnik.

– Naravno da postoje odgovorni ljudi, svako poduzeće i jedinica lokalne samouprave ih ima, kao što za HEP pitate mene – rekao je Filipović izrazivši nadu da se takve stvari više neće događati. Ako je bilo propusta, zna se koje su institucije koje to trebaju utvrditi i ako je netko napravio nešto što ne treba, zna se koja je linija odgovornosti, smatra ministar. 

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Novinarka Večernjeg lista na Jakuševcu: U odronu smeća ozlijeđeno je troje radnika

Komentara 24

DO
Domi
13:24 06.12.2023.

Filipoviću, nemaš pravo dodjeljivati naše novce ovim nesposobnim "Možemovcima"! Daruj im svojih (!) napr 10.000 Eura za Jakuševec, a ne razbacuj se tuđim novcima!

JE
jerko528
13:08 06.12.2023.

Jedino što oni dobro znaju je valjati se po asfaltu tijekom prosvjeda

Avatar Retardo
Retardo
14:13 06.12.2023.

Prije dva mjeseca su Benčić i Tomašević tvrdili da su se promijenila pravila EU financiranja i da sve mora biti na istoj lokaciji, spalionica, sortirnica i kompostana. Danas hoće da zagrebački centar bude samo za Zagreb jer Zagrebačka županija ne želi kompostanu na svom teritoriju. Pa kako Benčić i Tomašević mogu uvjetovati za kompostana bude na prostoru županije i istovremeno tvrditi da sve mora biti na jednom mjestu da bi EU to financirala. Kada su lagali Tomašević i Benčić, prije, sada ili i prije i sada?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije