Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

48 sati drame koja je promijenila Hrvatsku

Akcija preslaganje pomno se pripremala danima prije sjednice predsjedništva HNS-a
11. lipnja 2017. u 00:00 9 komentara 3363 prikaza
Naslovnica 11. 6. 2017.
Foto: VL

Da bi u slučaju “ispadanja” Mosta iz prve Vladine postave upravo narodnjaci mogli postati novi glavni partner premijeru Andreju Plenkoviću, u kuloarima je brujalo mjesecima. Dalo se to, zapravo, naslutiti još početkom godine kada je HNS započeo proces odvajanja od svog dotadašnjeg partnera SDP-a (nisu potpisali SDP-ovu Deklaraciju o dobrom društvu, Ivan Vrdoljak se predstavljao kao lider oporbe...).

Danas je i više nego jasno da je spajanje HDZ-a s HNS-om bio proces koji se vrlo pomno pripremao i da je scenarij dramatičnih političkih obrata posljednjih dana dobrim dijelom bio insceniran. Danima prije drugog kruga lokalnih izbora informacije iz najužeg kruga premijera Plenkovića govorile su da HDZ računa na samo pet HNS-ovih ruku u Saboru. Dakle, Ivan Vrdoljak, sada bivši šef HNS-a, unaprijed im je vrlo precizno izložio tko u HNS-u podržava Vladu s HDZ-om, a tko ne.

Istovremeno, informacije najbližih Plenkovićevih suradnika govorile su da premijer ne računa na podršku trojke oko Zlatka Hasanbegovića niti je s njima o novoj većini razgovarao. Iz toga je već trebalo biti jasno da Andrej Plenković ozbiljno kalkulira s HNS-ovom potporom jer Hasanbegović – Esih – Glasnović i ne bi (kao što i nisu) podržali Vladu u kojoj je HNS.     

>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju

>> Izdvajamo i sljedeće teme:

>> Goran Višnjić: Za ulogu 'Generala' nisam uzeo ni centa

>> Zlatko Marić: Todorići su me prevarili, to je organizirani kriminal

>> Josipa Rimac: Pad kninske kraljice

>> Dar: Astrološka prognoza

Naslovnica 11. 6. 2017. | Autor : VL Foto: VL

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
  • aristip:

    Onaj tko zna odakle potječu preci Vrdoljaka kao i majke Plenkovića nikako ne može biti iznenađen ovime. Ali sad više i nije bitno kako je došlo do ove "koalicije 100% korupcije" nego što slijedi. Kao prvo valjda je svima jasno ... prikaži još! da je sklapanjem ove koalicije Vrdoljak dobio potpuni imunitet od bilo kakve kaznene odgovornosti za bezbrojne afere koje je imao (Cvitan tu sigurno neće praviti probleme), PPD će moći i dalje uspješno poslovati s državnim poduzećima ostvarujući enormnu dobit, HNS-ovski podobni direktori ostaju u javnim poduzećima. A narod, pa njemu ostaje da životari u državi koja nije ni P od pravne države, plaćajući skupe energente i nove poreze a svaki onaj koji se može iseliti to će i učiniti. Valjda je sada sasvim jasno da idemo ubrzano unazad.

  • Deleted user:

    nije to nikakova drama to je brskrupulozna borba za vlast drama je iseljvanje hrvata.drama je agrokor a raznim vrdoljacima seksima pusicima bozinovicima i drugim uhljebima je uvijek bilo dobro i navek im bude fucka se njima gdje je je nacija ... prikaži još! i u kakvom je stanju drzava njima su svetinje njihovi osobni interesi upitajte tko je odgovoran za iseljavanje hrvata njihov odgovor bi bio vozaci busa koji ih odvoze u tudjinu

  • propalismoFranjoskroz:

    I sve to samo da se gazda spasi