Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DONESENA ODLUKA

Vlada potvrdila: Hrvatima koji su evakuirani iz Sudana bit će pružen smještaj

FILE PHOTO: Man walks while smoke rises above buildings after aerial bombardment in Khartoum North
Foto: MOHAMED NURELDIN ABDALLAH/REUTER
1/3
12.05.2023.
u 16:07

Nakon izbijanja ratnih sukoba u Republici Sudanu u travnju 2023., navodi se u priopćenju, nekolicina hrvatskih državljana obratila se službi vanjskih poslova sa zamolbom za evakuacijom

Hrvatima koji su odlučili evakuirati iz Sudana zbog rata koji u toj zemlji bjesni već mjesec dana bit će pružen smještaj, potvrđeno je na telefonskoj sjednici Vlade s ovog petka. Državljani Republike Hrvatske i članovi njihovih obitelji tako će dobiti na korištenje nekretnine u vlasništvu države, i to dok obitelji ne budu bili u mogućnosti financirati se sami, odnosno najduže na rok od godinu dana. 

Nakon izbijanja ratnih sukoba u Republici Sudanu u travnju 2023., navodi se u priopćenju, nekolicina hrvatskih državljana obratila se službi vanjskih poslova sa zamolbom za evakuacijom odnosno pružanjem konzularne pomoći pri izlasku iz Republike Sudana i dolasku u Republiku Hrvatsku.

''Zamolba za pomoć obuhvaća i članove njihovih obitelji od kojih neki imaju samo sudansko državljanstvo. Kako se radi o hrvatskim obiteljima koje u Republici Hrvatskoj ne posjeduju nekretninu niti članove obitelji kod kojih bi se mogli smjestiti pojavila se potreba za osiguranjem smještajnih kapaciteta za evakuirane obitelji'', izvijestila je Vlada.

>> VIDEO Pokušaj vojnog puča u Sudanu: Razmjena vatre između vojske i paravojne skupine


 
Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
15:04 25.06.2023.

Vlada potvrdila: Hrvatima koji su evakuirani iz Sudana bit će pružen domoljubni premještaj.

Avatar Cro-Wolf
Cro-Wolf
20:05 12.05.2023.

Zašto mi je obrisan komentar?

ST
stomiovotreba
18:17 12.05.2023.

A sto ce posten Hrvat u Sudanu, pitam ja vas?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije