Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska vojska

Vlada usvojila plan - u Oružane snage primit će 1400 ljudi

Oružane snage
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
08.02.2018.
u 15:05

Za prijam kandidata Glavni stožer OS RH utvrdit će strukturu prema rodu/službi/struci te njihovim specijalnostima u skladu s potrebama za popunom ustrojstvenih jedinica OS RH

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Plan prijema osoblja za 2018. godinu u Oružane snage RH, kojim je predviđen prijam 1409 osoba, od čega će s tržišta rada biti primljeno 836 osoba, dok su preostale 573 osobe već u obrambenom sustavu i njima se mijenja kategorija unutar vojnog osoblja.

Za prijam kandidata Glavni stožer OS RH utvrdit će strukturu prema rodu/službi/struci te njihovim specijalnostima u skladu s potrebama za popunom ustrojstvenih jedinica OS RH. 

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević na sjednici Vlade naglasio je da uz plansko izdvajanje i promicanje osoblja značajno utječe i postupak prijema i odabira osoblja u djelatnu vojnu službu, čime se poboljšava dobna i obrazovna struktura osoblja, a istodobno se oblikuje i personalna struktura.

Metodsko-pokazna vježba hrvatske vojske:

Oružane snage
1/23

- Čovjek je najvrjedniji dio sustava i središte razvoja i nadogradnje pobjedničke Hrvatske vojske. Poduzete mjere za vraćanje dostojanstva vojnog poziva rezultirale su povećanim interesom za pristup u Hrvatsku vojsku - rekao je Krstičević.

Također, podsjetio je kako je pripremi drugo čitanje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama RH kojima je temeljni cilj podići standard i uvjete života i rada vojnika, dočasnika i časnika, službenika i namještenika.

- Usvajanjem Zakona i kroz provedbu ovoga Plana vojnici odnosno mornari sklapat će prvi ugovor na određeno vrijeme na dvije godine, a drugi ugovor na neodređeno vrijeme. Predloženim rješenjem postiže se sigurnost zaposlenja i mogućnost životnog planiranja -zaključio je Krstičević.

Provedena prva grupna bojeva gađanja i raketiranja iz Kiowa Warriora:

Oružane snage
1/9

Komentara 23

MN
Mamuti na plaži
15:46 08.02.2018.

Postoji jedna stara izreka"ako ne želiš hraniti svoju, hranit češ tuđu vojsku" tako da svaki komentar je suvišan...Recimo srbi jako dobro znaju, 400 g. su hranili moje Osmanlije

PP
pp
15:59 08.02.2018.

Zašto forsirate žene na slikama vojske? Jel uopće više ima muškaraca u vojsci ili su sve same žene pa ih onda prirodno uhvatite u objektiv? Žene snizuju standard u vojsci i mi slijepo slijedeći blesave ideološke gluposti sa Zapada slabimo vojsku. Na Jarunu na danu vojske je lijepo pokazano. Tablica spremnosti. Žena koja dobije 5 je ispunila isti standard kao muškarac koji je dobio 1. Ali je kao mil i progresivno se pretvarati da ta žena i taj muškarac jednako vrijede.

KO
koraknaprijed
15:30 08.02.2018.

Dobar plan,sa susjedima kao Vučić,Kakir Izetbegović I Erajevac uvjek moraš biti spreman da branis svoj dom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije