Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vlada otvara vrata i Sorosevu sveučilištu

Nacrt Zakona poticajan je za razvoj autonomnih i odgovornih sveučilišta koja njeguju kvalitetu te osigurava racionalizaciju vanjskog vrednovanja – ističu u Ministarstvu.
12. rujna 2018. u 00:00 17 komentara 5262 prikaza

I to bez velikih i značajnih provjera, osim tek obavijesti koju bi morao dostaviti Ministarstvu obrazovanja. Pišemo mogao jer takva je zakonska mogućnost predviđena člankom 31. u nacrtu novog Zakona o osiguravanju kvalitete u visokom obrazovanju i znanosti koji je tek u pripremi za javnu raspravu.

Naime, inačica nacrta spomenutog Zakona, usklađena s mišljenjima drugih ministarstava, u Ured predsjednika Vlade dostavljena je s prvim danom kolovoza, a spomenuti članak Zakona glasi: “(...) visoko učilište sa sjedištem u državama članicama europskog gospodarskog prostora, samostalno ili u suradnji s visokim učilištem iz Republike Hrvatske, može u Republici Hrvatskoj obavljati djelatnost visokog obrazovanja i izvoditi inozemni studijski program ako su inozemno visoko učilište i inozemni studijski program koje izvodi u Hrvatskoj akreditirani u matičnoj državi.”

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Širi se zaraza opasnim virusom. Zbog bolesti Zapadnog Nila testirat će se krv dobrovoljnih davatelja

>>Biljana Borzan o novom šefu: Razgovarala sam s Komadinom da on vodi SDP do unutarstranačkih ili EU izbora

>>Mariću stigao 161 prigovor, studenti odustaju od razmjene jer gube poreznu olakšicu

>>Švedsko iskustvo dr. Marija Malnara - s plaćom obiteljskog liječnika živim ugodno i bez stresa

>>Večernjakova prilika života! Osvojite stan. Još se stignete uključiti

 | Autor :

 

SightRun
PAMETNIJE TRČANJE
Oduševljeni smo: Aplikacija koja spaja tehnologiju, trčanje i putovanja

A1 izdvaja za Vas

 • sdpesticid:

  jesu li to ovi što ih je orban izbacio iz mađarske ?

 • Kcro:

  Ma nego sta pustite sve rusitelje i mrzitelje Hrvatske. Nije nam dosta pusica terselicke i onih prevaranata iz gonga bando crvena.

 • Avatar ovdje Maks
  ovdje Maks:

  To je vec jednom trazio mostovac Panenic pa ga niko nije slusao, ignoriran iako protiv mosta ne ide ni crkva ni Zeljka Markic.! Sad vjerovatno HNS i njihova Divjakinja. To ne prolazi u HDZu , odbit ce i Plenkovic kasirati ... prikaži još! jos gomilu poena a vi se zabavljajte, imate temu.