Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osnivanje

Vlada osniva vijeća Panonske, Sjeverozapadne i Jadranske regije

vlada
Antonio Bronić/Pixsell
18.03.2010.
u 14:17

Također, Vlada je donijela i odluku o gradnji mosta preko rijeke Save u sklopu koridora 5C u mjestu Svilaj. Riječ je o investiciji od 300 milijuna kuna.

Vlada je i formalno potvrdila prošlotjednu najavu ukidanja niže stiope kriznog poreza, pa je u sabosku proceduru uputila izmjene zakona koje propisuju da će poseban porez nakon 1. srpnja plaćati samo oni radnici čija su primanja veća od 6000 kuna. Od sredine godine krizni će porez plaćati 310.000 zaposlenih i 34.000 umirovljenika.

- Nadam se da će ta odluka pomoći snaženju gospodarstva i povećanju potrošnje - kazala je premijerka Jadranka Kosor.

Potpredsjednik Vlade Šuker istaknuo je kako je uvođenje kriznog poreza pripomoglo stabilizaciji javnih financija, te izrazio nadu da će se uskoro "razgovarati o ukidanju i druge stope posebnog poreza". Od 1. kolovoza 2009. kada je krizni porez uveden do 17. ožujka prikupljeno je 1,67 milijardi kuna.

Vlada je pokrenula i postupak za sklapanje sporazuma s BiH o izgradnji mosta na koridoru VC preko rijeke Save kod Svilaja. Riječ je o investiciji od 300 milijuna kuna koju u podjednakim djelovima financiraju Hrvatska i BiH. Most će biti dugačak 660 metara a u listopadu se očekuje raspisivanje međunarodnog natječaja za izgradnju.

Prema ugovoru, most bi trebao biti sagrađen do kraja 2012. Donesena je i uredba o osnivanju Partnerskih vijeća statističkih regija (Panonska Sjeverozapadna i Jadranska Hrvatska) u svrhu "ravnomjernijeg razvoja hrvatskih regija i zemlje u cjelini", istaknuo je potpredsjendik Vlade Božidar Pankretić. Vijeća će, kao savjetodavna tijela, definirati prioritete lokalne i regionalne samouprave samouprave koji će se financirati iz fondova EU.

Ključne riječi

Komentara 12

PG
praseca gripa
22:04 18.03.2010.

Moje pitanje po pitanju Like je ozbiljno i nema nikakvih dodirnih tocaka s ministrom Milinovicem kojeg osobno cijenim.

BS
bandera s
09:16 19.03.2010.

kad ne znaš što bi, osnuješ povjerenstvo,komisiju, udrugu ili vid vraga vijeće. kad bi ja nešto osnivao, vjerojatno bi osnovao streljački vod

OB
-obrisani-
19:32 18.03.2010.

Pravedni vjerovatno si me time htjeo pitat dali sam Bosanac ili Hercegovac.Moram te razocarat da sam Hrvat iz Hrvatske .A odakle si ti dosa u Hrvatsku to bi bilo zanimljivo pitanje za tebe , Rekao sam ti nadi posao ili komentiraj za Beogratsku politiko Ovi komentari su za ljeve i desne orjentirane ali Hrvatski nastrojene ti tu nepripadas Zivjela Hrvatska Je te opet to zaboli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije