Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prihvaćen sporazum

Vlada oprašta dugove najsiromašnijima

Milanka Opačić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
15.01.2015.
u 11:21

Premijer Milanović rekao je kako je to prvi put da je Vlada na ovakav način odlučila riješiti problem i to ''ne preko koljena'', ne zakonom, već dogovorom

Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila prijedlog sporazuma o mjerama za ublažavanje financijskih poteškoća određenog dijela građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbina male vrijednosti na novčanim sredstvima. Riječ je o oprostu dugova najsiromašnijim građanima koji duguju do 35.000 kuna, a koji nemaju novca ni imovine kojim bi ga vratili.

– Svjesni teškog stanja dijela građana koji su blokirani zbog dugotrajne krize, ova odluka bit će novi početak za oko 60.000 naših građana. Ovo je dobrovoljni sporazum kojem će pristupiti četiri velika grada, teleoperateri. Ovo je jednokratan otpis duga, ne može se očekivati da će Vlada ponoviti ovu mjeru. Mislim da smo pokazali socijalnu osjetljivost za one koji su najugroženijim, kazala je Ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić i istaknula kako će se otpisivati dugovi do 25.000 kn prema tvrtkama u državnom vlasništvu i oni do 10.000 kn prema privatnim tvrtkama.

Premijer Milanović rekao je kako je to prvi put da je Vlada na ovakav način odlučila riješiti problem i to ''ne preko koljena'', ne zakonom, već dogovorom.

To je dokaz da smo humana vlada. Treba plaćati račune, ali kad se netko nađe u ovakvoj nevolji, treba mu pomoći i na to smo ponosni – kazao je Milanović.

>> 'Oprost dugova do 25.000 kuna već od sredine siječnja'

Komentara 31

BU
BubyZG
12:44 15.01.2015.

Danas, prije svega dva sata, je švicarska narodna banka ( SNB ) odlučila napustiti branjenje minimalnog tečaja prema euru od 1:1,2 i prepustila tečaj tržištu. Franak je u roku od 15-tak minuta dostigao euro ( na kratko ga je i prestigao ) i sada je tačaj EUR/CHF 1:1. Svi krediti u RH sa valutnom klauzulom u CHF su otprije dva sata tako poskupjeli za oko 25% !!!! To što je SNB istovremeno smanjio kamatne stope za 0,5 % neće bitnije impresionirati tzv "naše" banke da i one smanje kamate. Oprost dugova tako je odmah namiren !!!!!!!!

BU
bubimima
12:13 15.01.2015.

Sada možemo očekivati povećanje cijena telekom usluga, komunalnih usluga i dr. jer oprost dugova nekima, ne znači da se ti dugovi za potrošene usluge neće naplatiti od drugih, kojima ništa nije oprošteno.

DU
Deleted user
13:50 15.01.2015.

Lako je biti dobar prema socialno ugrožrnima I oprostiti dug s tudjim novcem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije