Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vlada održala telefonsku sjednicu: Zatvaraju se ovi granični prijelazi

Vlada je danas, 30. ožujka 2020. godine, održala telefonsku sjednicu na kojoj je donijela Uredbu o dopunama Uredbe o graničnim prijelazima Republike Hrvatske te nekoliko kadrovskih odluka.
30. ožujka 2020. u 17:02 44 komentara 88158 prikaza
Zagreb: Premijer Plenković o gospodarskim mjerama Vlade zbog koronavirusa
Foto: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL

Vlada je danas održala telefonsku sjednicu na kojoj je donijela Uredbu o dopunama Uredbe o graničnim prijelazima Republike Hrvatske. 

Radnici na gradilištu BORISLAV RISTIĆ Ako Vlada hitno ne rastereti gospodarstvo, očekuje nas više od pola milijuna nezaposlenih

Naime, radi zaštite građana Republike Hrvatske od bolesti COVID-19, za vrijeme proglašene epidemije te bolesti, potrebno je zatvoriti stalne granične prijelaze za međunarodni promet putnika u pomorskom prometu iz članka 26. Uredbe o graničnim prijelazima Republike Hrvatske (NN, br 79/13.) i to: Umag, Poreč, Rovinj, Mali Lošinj, Korčula i Ubli. 

Također, člankom 27. navedene Uredbe određeni su sezonski granični prijelazi za međunarodni promet putnika u pomorskom prometu koji se otvaraju 1. travnja 2020. godine, te je radi navedenih razloga potrebno odgoditi njihovo otvaranje. Radi se o sljedećim graničnim prijelazima: Umag-ACI Marina, Novigrad, Sali, Božava, Primošten, Komiža, Hvar, Vis, Stari Grad na otoku Hvaru, Vela Luka i Cavtat. 

Vlada je donijela i nekoliko kadrovskih odluka. 

Donesen je Zaključak kojim se Nadzornom odboru društva INA – Industrija nafte d.d. predlaže imenovanje mr. sc. Nike Dalića, dr.sc. Barbare Dorić i Darka Markotića za članove Uprave toga društva, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju, na razdoblje od pet godina. 

Zagreb: 220. sjednica Vlade održana u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici Zatvoreni dio Vlada na sjednici donijela nove kadrovske odluke

Radi isteka mandata razriješeni su dosadašnji predsjednik i članovi Upravnoga vijeća Lučke uprave Zadar – Božidar Longin, Živko Kolega, Marino Buturić, Boris Fantulin te Alen Rukavina. Novim predsjednikom Upravnoga vijeća u novom mandatnom razdoblju imenovan je Božidar Longin, a članovima Živko Kolega, Marino Buturić, Boris Fantulin i Alen Rukavina. 

Također, radi isteka mandata razriješeni su dosadašnji predsjednik i članovi Upravnoga vijeća Lučke uprave Split – prof.dr.sc. Joško Dvornik, Ante Bačić, Andrija Čaljkušić, Dražen Ivanušec i Željko Kuštera. Novim predsjednikom Upravnoga vijeća u novom mandatnom razdoblju imenovan je prof.dr.sc. Joško Dvornik, a članovima Stipe Čogelja, Andrija Čaljkušić, Dražen Ivanušec te Željko Kuštera. 

Imenovane su dodatne članice Službeničkog suda – Tihana Bokan, Ivančica Cvitanović, Dušanka Zastavniković Duplančić te Mirjana Rigljan. 

Donacije Vlada otvorila račune za akcije 'Zajedno za Zagreb' i 'Hrvatska protiv koronavirusa'

Radi isteka mandata s danom 6. travnja razriješen je ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric, te je ponovno imenovan ravnateljem temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju, na kojem je bio jedini kandidat, s danom 7. travnja 2020. 

ZADIRANJE U PRIVATNOST
Skandal na granici: Novinara Večernjeg lista policija skinula do gola zbog filtera za cigarete
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata
ALAT ZA PRAVE MAJSTORE
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata, imate li ih sve doma?
  • prcko.vita:

    Ljudi, Austrija je upravo donijela odluku da se u svim dućanima i ostalim institucijama mora nositi maska, to je u svrhu dodatne zaštite pored držanja socijalne distance. Ako svi nose maske, veća je šansa da se virus teže prenosi. Razmislite o tome.

  • XSARA:

    Smijurija je to sa otvorenom granicom za strance. Umjesto da se to čvrsto zatvori do smirivanja situacije, kao što su učinile neke države, narod se forsira da se ne kreće, a Janez iz Kopra slobodno može u RH. I to ... prikaži još!o uz obrazloženje da se Koper ne nalazi u crvenoj zoni... Halo!!! Pa tko garantira da taj Janez nije bio u kontaktu sa 10 njih iz crvene zone?!? I onda ga se pušta sasvim hladno da se šećka po HR. I nikom ništa. Tko je tu lud?

  • miyamoto:

    Nalazimo se u tijeku rata koji je namijenjen uništenju kršćanstva, radništva, poljoprivrede, industrije, te pokušaj sveopće kontrole nad slobodama naroda. Korona je trojanski konj