Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUMANITARNA POMOĆ

Vlada odobrila odlazak Oružanih snaga na gašenje požara u BiH

kanaderi
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
07.08.2013.
u 10:53

Vlada je odobrila korištenje dvaju zrakoplova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva tipa Canadair CL-415, s dvije posade

Vlada je na današnjoj telefonskoj sjednici donijela odluku kojom se Oružanim snagama RH odobrava prelazak granice radi pružanja humanitarne pomoći Bosni i Hercegovini u gašenju požara.

Vlada je odobrila korištenje dvaju zrakoplova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva tipa Canadair CL-415, s dvije posade, u području koje nije minski sumnjivo, u ukupnom trajanju vremena naleta od 30 sati.

Odluka je donesena na temelju članka 31. stavka 2. Zakona o Vladi Republike Hrvatske (NN 150/2011), članka 56. stavka 1. Zakona o obrani (NN 73/2013), uz prethodnu suglasnost Predsjednika Republike Hrvatske i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga.

>> Vlada BiH 'posuđuje' dva kanadera za gašenje požara u Jablanici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije