Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDNICA VLADE
Povratak na članak

Povećali minimalac i kvote za strance te prihvatili kolektivni ugovor za javne službe

Vlada je povećala minimalnu plaću na 2752 kune neto i donijela kompenzacijske mjere za poslodavce.

Komentari 44

Avatar HerojUlice
HerojUlice
11:19 07.12.2017.

Di je kičma plenky?

VL
5S
505.scrtom
11:33 07.12.2017.

Prvi dan je rekao jedno, drugi dan vec se malo ispravio a treci dan u podpunosti sam sebe ispravlja.

VL
Avatar Oneill
Oneill
11:45 07.12.2017.

Plenkovića i njegov zbor nemogu organski više podnijeti pun sam ljutine zato što sam se toliko nadao od njega cjelo moje povjerenje je izao u meni.Neću više nikada ići na izbore jeli niko nenudi svome narodu ništo.

VL
Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
13:05 07.12.2017.

Konačno će radnici biti zadovoljni,,365 eura mjesećne plaće napraviti će veliki zaokret po pitanju obustave iseljavanja u potrazi za višim primanjima.

VL
PP
pp
12:02 07.12.2017.

Koji gremij mu je rekao njegovo mišljenje?

VL
Avatar kenshi
kenshi
11:31 07.12.2017.

Plenković i njegova dijela; isključio Hasanbegovića i druge iz vlade zbog ucjene Pupovca, koalirao s HNS-om, dopustio micanje spomen ploču HOS-a, nije smanjio PDV, „djelomično poštuje presudu Haškog političkog suda“ i još dosta vrlo iritantnih odluka. Pitanje je za koga on radi? Sigurno ne za one koji su mu dali glas na izborima.

VL
CR
CROLINDA
11:28 07.12.2017.

Odvjetnica Nika Pintar rekla je kako presuda šestorki nije bila zasnovana na dokazima, već na direktivi. Pintar kaže da kao pravnica mora priznati presudu, ali da je neće poštovati. Smeta je što nitko nije pitao obranu da iznese što misli o radu Haškog suda pred Vijećem sigurnosti UN-a. “Postupci koji su vođeni u haškoj sudnici bili su sve, samo ne kazneni, budući da se uopće nisu utvrđivali elementi kod kaznene odgovornosti”, smatra Pintar. “Tužioci nisu išli za istinom, nego za pobjedom i pritom nisu birali sredstva. Žrtve nisu dobile svoju zadovoljštinu jer su osuđene osobe koje nemaju nikakve veze sa zločinom, a oni koji su izvršili zločine slobodno šetaju. Po meni, Haški sud nije mogao dovesti do pomirenja jer je postpunio ispustio žrtve na hrvatskoj strani”, zaključila je. Dodala je i ona i Brammerz nisu izjednačeni, iako bi trebali biti, te da nije dobila nikakve nove informacije o slučaju istrage o smrti generala Praljka, njegovu pismu, ni o čemu ostalom.

VL
DU
Deleted user
13:51 07.12.2017.

Nude zdravstveni turizam u drzavi gdje je zdravstvo u k...u?! Mogli su za pocetak donijeti zakon koji gradanima ove drzave omogucuje adekvatnu zdravstvenu skrb, ako ne rade bolnice neka nas lijece privatnici. Koliko smo samo novaca uplatili za zdravstveno osiguranje, a sad kad si bolestan cekaj godinu dana i krepaj ili opet plati. Ja sam svim svojim prijateljima i poznanicima iz inozemstva objasnila kako kod nas funkcionira zdravstvo. A usmena "preporuka" je najucinkovitija!

VL
DU
Deleted user
14:08 07.12.2017.

Zbrinuli su uhljebe! Sad mozemo sretno proslaviti Bozic. Sjeca li se netko sefice iz HZMO-a koja je svojoj mami bez ijednog dana radnog staza "sredila" mirovinu i baba ju primala godinama. Kad je to revizija nasla seficu (samo!!!) smijene na nizu poziciju. Baba lovu nikad nije vratila jer eto lovu je potrosila. Zoves HZZO, HZMO nitko ziv po cijele dane ne dize slusalicu telefona.... i tako mozemo nabrajati do sutra. Sto je s onima koji su krali lovu od cestarine na naplatnim kucicama? To vise nitko ni ne spominje! Uhljebi su zaista zasluzili kolektivni ugovor! I Bozicnicu i regres. Treba iseliti pola Hrvatske da se vladajuci HDZ probudi iz zimskog sna!

VL
PP
pp
12:00 07.12.2017.

Anemija ga zela...

VL
VI
vidum
14:22 07.12.2017.

Svi strani proizvodi koje smo do sada uvozili bili su iz EU i ostalih zemalja zapadnog svijeta. Radi održanja ravnoteže, jedini proizvod koji dosad nismo uvozili, stiže nam iz trećih zemalja. Strance ćemo uvoziti iz Azije i Afrike.

VL
CR
CROLINDA
11:29 07.12.2017.

" Jedini i najveći hrvatski saveznik i zalog hrvatske budućnosti, kako je to i povijest pokazala, njezin je vojnik, njegova vjera u Boga i nacionalna sloga. Sve izvan toga je ništavilo." - - Redakcija portala Geopolitika.News

VL
DJ
djakputnik
12:50 07.12.2017.

Ovo je strašan udar na poslodavce. Koliko će sada biti manje SUV-ova na cestama. Kolike će vikendice ostati bez zlatnih pipa i čekati bolja vremena, koliko će jahti biti manje prodano, da ne govorim o zimovanjima u austrijskim Alpama i sličnim destinacijama. Na koncu - koliko će tih sirotih poslodavaca sada biti primorano kopati po kontejnerima, ali bezuspješno, jer svaki kontejner već ima svoga koncesionara!

VL
DU
Deleted user
18:27 07.12.2017.

dao bog vladi,sabornicima i uhljebima da rade za minimalac i da od njega prežive mada im mi plaćamo rućkove i benzin

VL
DU
Deleted user
18:29 07.12.2017.

o penzionerima da i ne pričamo kako preživljavaju uz mizeriju za 40 g staža dok drugi koji je nisu zaradili imaju 10 puta veću

VL
PP
pp
12:09 07.12.2017.

General Praljak nije ubio niti jednog jedinog civila. General Praljak nije naredio nikome da ubije niti jednog jedinog civila. Niti mu je to stavljeno na teret niti dokazano. On je osuđen jer je "mogao pretpostaviti da će se zločini dogoditi". Tako nitko na svijetu nije osuđen. To je izmišljotina tkz. suda u Haagu. Prema tim kriterijima svaki američki i francuski predsjednik, britanski premijer, svaki američki, francuski i britanski general koji je zapovijedao u ratnim operacijama je kriv za Udruženi zločinački poduhvat. Sa prijezirom odbacujem takvu zločinačku presudu!

VL
Avatar tiselmilanvukovic
tiselmilanvukovic
23:12 07.12.2017.

Povečanje minimalca , čista i potpuna idijotija.Haški sud i Slobodan Pralljak , potpuna Sinkopa.Ministra Mariça treba vratiti u Agrokor.Totalna nesposobnost uz totalno glumatanje.Stručnjaci nisu čak na vrijeme izračunati policajcima plaće.Još će kupiti Izraelske krame od aviona.FUJ.

VL
CR
CROLINDA
11:54 07.12.2017.

ravnodušnost i nezahvalnost prema hrvatskim braniteljima je samo jedan oblik izdaje - mnogi su izdali su ljubav i istinu - džaba i vjera u Boga i hrvatska sloga kada nam ga kroje eurojugoslaveni antife Pupi HNS .... .- EU- kolonizacija ništa drugo

VL
Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
03:26 08.12.2017.

Vlada je povećala minimalnu mj.plaću na 2752 kune netto, ( 365 eur ) ,,i sada se svi u vladi RH nadaju da će ta mjera zaustaviti iseljavanje stanovništva u Njemačku i ostale zemlje koje nude veču plaću !

VL
NO
nogogaz
11:53 07.12.2017.

Imam jednu molbu za postovane celnike lipe balkanske države. Prije par dana dodem ja iz slo u hr da vidim zagreb u adventu. Sve ok. Kad se vracam sa zenom u slo zaustavi me policija. Obavezna porema? Trazi od menee zarulje. One iz antike sa volframom...a moj mercedes sl amg iima led...

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.