Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA POPUŠTA

Vlada odlučila: Hrvatska carina će na Bajakovu puštati svu kvarljivu robu

28.04.2015., Bajakovo - Carinski sluzbenici i granicna policija u obavljanju njihovog svakodnevnog posla. Pregled vozila i putovnica, obilazak terena u potrazi za ilegalnim prelascima granice te krijumcarenja nedozvoljene robe. Photo: Marko Mrkonjic/PIXSE
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
22.09.2015.
u 16:21

Kako Večernji doznaje, Vlada je odlučila da će hrvatska carina puštati preko granice na Bajakovu svu kvarljivu robu

Hrvatski poduzetnici upozorili su danas da zatvaranje granica zbog izbjegličke krize nanosi milijunske štete domaćem gospodarstvu. – Pozivamo Vladu da se što prije normalizira robni promet prema Srbiji. Inače bi moglo doći do katastrofalnih posljedica – rekao je Josip Zaher, potpredsjednik HGK-a za turizam, trgovinu i financije na konferenciji za novinare, javlja Tportal.

Ipak, kako Večernji doznaje, Vlada je odlučila da će hrvatska carina puštati preko granice na Bajakovu svu kvarljivu robu. Za provođenje odluke na terenu je zadužena Carina koja će kontrolirati prolaz robe.

Podsjetimo, Hrvatska je posljednjih dana zbog izbjegličkog vala zatvorila sve granične prijelaze sa Srbijom, osim Bajakova na kojem je bio zabranjen ulaz samo teretnim vozilima.

Potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije istaknuo je danas da je Komora dobila pozive desetaka gospodarstvenika zbog prijetnji iz Srbije. Vrijednost robne razmjene sa Srbijom na dnevnoj razini iznosi oko milijun eura.

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić jučer je zatražio od Hrvatske da povuče odluku o zaustavljanju teretnog prometa te je zaprijetio protumjerama ako Hrvatska to ne učini.

>> Vučić o zatvaranju granica: Hrvatski odgovor spada u zonu sumraka

>> Policija smirivala izbjeglice u Opatovcu, u Mađarskoj ih dočekuju oklopna vozila

Komentara 39

VO
vordag
16:33 22.09.2015.

premijer je zatvorio promet a imigrante pozvao neka ulaze kroz kuruzu, i sad recite jel to normalan čovjek?

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
16:32 22.09.2015.

Totalni raspad sustava kontrole granice.

SN
sa-nja
16:38 22.09.2015.

Orao pao, orao pao, morali su hrvatski gospodarstvenici da reagiraju i upozore pobjesnelog maksa, Milanceta, da malo uvuce rogove. Taj je vjecno na proracunu, nikada nije zaradio ni dinar osim place koju mu daju hrvatski poreski obaveznici, pa ne zna kako je tesko opstati na trzistu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije