Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smjene

Vlada od Croatije osiguranja zatražila smjenu Hrvoja Vojkovića

vojković
Goran Stanzl/PIXSELL
Autori: Nikola Sever Šeni, Ivana Rimac Lesički
19.02.2010.
u 18:07

Građevinska je inspekcija utvrdila da je Vojković u Parku prirode Žumberak gradio nelegalno. Na čelo hrvatske osiguravateljne kuće dolazi Zdravko Zrinušić iz Štedbanke.

Kako se i očekivalo, Vlada je predložila Nadzornom odboru Croatije osiguranja da razriješi predsjednika uprave Hrvoja Vojkovića i člana uprave Damira Mihanovića. Na Vojkovićevo mjesto Vlada predlaže Zdravka Zrinušića, zamjenika predsjednika uprave Štedbanke, koji, piše u Vladinu priopćenju, ima bogato iskustvo u financijskom i osiguravateljskom sektoru. Riječ je o nestranačkom čovjeku pa je smjenom Hrvoja Vojkovića HSLS postao jedina stranka vladajuće koalicije koja nema svog člana na mjestu predsjednika uprave nekoga državnog trgovačkog društva.

– HSLS nikad i nije imao svog direktora državnog poduzeća. Od funkcije Hrvoja Vojkovića stranka nije imala ništa – kratko je komentirao Darinko Kosor uz napomenu kako je on izborom čelnog čovjeka iznimno zadovoljan jer je riječ o nestranačkom profesionalcu.

Upitani za sudbinu Hrvoja Vojkovića, kojemu je na sastanku u četvrtak, neslužbeno se moglo čuti, načelno potvrđeno da može računati na mjesto veleposlanika u Maroku, predsjednik Ivo Josipović i premijerka Jadranka Kosor kazali su da o tom imenovanju na svom prvom službenom sastanku nisu razgovarali.

– To nije bila tema sastanka. Nema naznaka za to imenovanje – rekla je premijerka, a predsjednik je ustvrdio da njega “u prvom redu zanimaju stručni i moralni kapaciteti osoba”. Slično je novinarima kazao i ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković, dok se jučer iz izvora bliskih Vladi moglo čuti da je Vojkovićevoj diplomatskoj karijeri presudio Josipović i naslov u Večernjem listu.

Građevinska inspekcija, pak, utvrdila je da je vikend zdanje Hrvoja Vojkovića u Parku prirode Žumberak sagrađeno nelegalno. To znači da će ga morati ili srušiti ili legalizirati.

Komentara 21

OB
-obrisani-
19:34 19.02.2010.

19.02.2010. u 19:08h luena je napisao/la: oja arogantna faca ubi boze ... ---------------------------------------------------- evo i stobom se slazem ..LUENA...pogotovo, kad znam da ti se svidja ovaj tip muskarca.. nisko celo, kockasta glava, dlakavost, pretjerano znojenje, tamnija put, izraženija donja vilica...vilica... ...LUENA ..ti si prava..!!

OB
-obrisani-
20:53 19.02.2010.

Vojković je jedan od primjeraka koju gomila smeća obožava, ništa nije učinio za obranu svoje države, ali je zato čino sve da se lijepo namiri na račun države , tj. posjeduje većinu vrijednosti koju gomila smeća cijeni .

LU
luena
19:15 19.02.2010.

Hajde ljudi nebudite smjesni,on i veleposlanik u Maroku...malo sutra ce bit, kao mi, ja i vi svi. skupa..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije